Václav Papoušek v Los Angeles

autor | 6.8.2015

Máme zde další zajímavé vzpomínky cestovatele, tentokrát Václava Papouška, který provozuje blog Cestikon, na kterém se zabývá cestováním a zejména levnými letenkami a ubytováním. Dokonce o tom vydal knihu s názvem Cestikon – 7 pravidel pro chytré a levné cestování.

Pokud také chcete zveřejnit vaše zážitky a dojmy z cesty do USA (ať už se jedná o turistiku, au pair, work and travel aj.), kontaktujte nás.

 

Cesta do Los Angeles

Kalifornie se od východního pobřeží liší celkem podstatně. Když navštívíte New York, potkáte lidi, jenž jsou přátelští, dobře oblečení, vzdělaní a ve shonu. Na druhou stranu Kaliforňané jsou oblečeni co nejvíce pohodlně a na módu tolik nedbají, nikam nespěchají a jsou ještě mnohem více přátelští a pohodoví. Los Angeles je město, které tento kalifornský styl bezezbytku reprezentuje.

V USA jsem byl několikrát a vždy sám, ale jednu cestu na západní pobřeží jsem podnikl se svými kamarády. Relativně levná zpáteční letenka z Prahy nás dopravila přímo na LAX. Bylo to v roce 2013 a za 12.450 Kč. Levnými letenkami se mimo jiné zabývám na mém blogu o cestování. Na západní pobřeží se i dnes dá dostat za cenu okolo 8.500 Kč, pokud vám nevadí trocha nepohodlí při přesedání.

Jaké je Los Angeles

Vždy jsem si přál do tohoto města podívat, protože miluji objevování lokací, které se vyskytly v mých oblíbených filmech – Terminátor, Superbad, Inception, Iron man, In Time. Tyto všechny a mnoho dalších se v LA natáčely. Vždyť Los Angeles je hlavní město filmu.

Vždy, když dorazím na nějakou filmovou lokaci, objevím zajímavé neturistické místo, které jakoby vyzařovalo unikátnost. Jako by zde bylo jen pro vás a vy se na chvíli můžete cítit jako ve filmu.

LA je obrovské město, kde je jedinou schůdnou dopravou automobil. Lidé tam doslova žijí v autech a dopravní zácpy tam jsou opravdu mohutné. Chcete jet na pláž? 1,5 hodiny cesty. Chcete si zajet na Venice Beach? 40 minut cesty. Každá věc je v LA neuvěřitelně daleko. I přes to všechno se však nikam nespěchá.

Příjezdy bývají vždy největší zážitek, protože se vaše realita střetne s naprosto odlišnou realitou vzdáleného skoro jakoby mimozemského města.

Jací jsou lidé v LA

Poté, co jsem s kamarády do LA dorazili, čekali jsem dlouhou frontu v půjčovně na auta. Měli jsme zamluvený Mustang kabriolet. Když už jsme byli skoro na řadě, přišel k pultu, za kterým stál pracovník půjčovny, detektiv LAPD s kolegou. Ukázal pracovníkovi placku a něco s ním řešil. Přitom pokoukl po nás a po chvíli odešli. Byla to scénka jako z nějakého filmu. Skoro bych řekl, že lidé v LA jsou všichni herci a jsou ve své roli pořád. Stejně jako ten policista, který se choval přesně tak, jak to známe z filmů. Detektiv Glenn. Navíc každý má neuvěřitelné sebevědomí.

Když jsme přišli na řadu, Ind za pultíkem na nás spustil. „You like Mustaaaaang?“ se silným přízvukem. Byl to takový WTF moment. Neustále se nás pokoušel zlomit na nějaké změny a vylepšení, ale nakonec jsem odjeli zarezervovaným tmavě modrým kabrioletem. Úplně jak z filmu Hele vole, kde mám káru. I když tam taková scénka nebyla, určitě by tam pasovala.

Co v Los Angeles dělat?

V tomto zajímavém městě toho je hodně co dělat, a pokud chcete nasát pravou atmosféru „města andělů“, tak se projděte po Venice Beach, dejte si zmrzlinu nebo kafe v Santa Monica a zajeďte se podívat na ulici s luxusním zbožím – Rodeo Drive, kde za pár minut napočítáte hned několik aut supersportů.

Pokud chcete vidět onen známý nápis HOLLYWOOD, tak budete možná zklamaní jak nevýznamný a malý je. Nejlépe ho uvidíte nejspíše z Griffith Observatory.

Určitě se projděte po světoznámé ulici s filmovými hvězdami na chodníku – Hollywood Boulevard, kde na vás dýchne pravé noční LA se vším dobrým i zlým. Nedaleko je i známé Čínské divadlo, kde se promítají premiéry filmů.

Pokud jste, jako já, fanoušky filmů, tak navštivte jedno z velkých studií – Universal nebo Warner Brothers. Velmi oblíbené je v poslední době i muzeum Marvelu.

LA je město zábavy, tak nečekejte příliš mnoho památek, ale spíše pohodovou atmosféru, dobré jídlo a kulturu. A to je i cíl, s jakým by mělo být Los Angeles navštěvováno.

Tipy pro Vás – Los Angeles

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Los Angeles (včetně Legolandu, SeaWorld a Universal Studios) lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com
  • Pokud trávíte v Los Angeles a okolí několik dní, lze si zakoupit 1, 3 či 5-denní Go Los Angeles Card, která zahrnuje vstupy na více než 40 atrakcí a další slevy
  • Chcete-li se podívat na honosná sídla celebrit v Hollywoodu, Beverly Hills a dalších lokalitách, využijte okružní jízdy autobusem od StarLine Tours
  • HotelsCombined.com – ubytování v Los Angeles, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • Další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Zápisky cestovatelů

Domů Fóra Václav Papoušek v Los Angeles

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 5 měsíci.
Zobrazen příspěvek 1 (z 1 celkem)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26103 Odpovědět
    Petr Loukota
    Host

    Díky za super článek! Nejvíc souhlasím s tím sebevědomím, které je z každého Američana cítit už od pohledu. Universal studia jsem samozřejmě také navštívil a ještě bych doplnil, že nápis Hollywood lze vidět i z větší blízky než z Griffithovy observatoře, ze které je opravdu daleko. Nebylo to ale žádné oficiální místo, pouze zastávka u silnice, kterou jsme si našli. Pro ty, které to zajímá, o tom více píši zde: http://blog.petrloukota.cz/2017/01/22/los-angeles-je-o-hollywoodu/

Zobrazen příspěvek 1 (z 1 celkem)
Odpověď na: Václav Papoušek v Los Angeles
Vaše informace: