La Jolla, San Diego

autor | 13.5.2014

La Jolla je přímořská územní část v okrese San Diego v Kalifornii. Zajímavé je, že zde byly v roce 2008 a 2009 nejdražší nemovitosti v USA. Svá sídla a chalupy tak zde mají velmi bohatí lidé.

La Jolla, KalifornieO tom jsme se přesvědčili sami. Při cestě z Newport Beach do San Diega jsme schválně nejeli po dálnici, ale po menších pobřežních silnicích, abychom se kochali oceánem a právě všemožnými přepychovými sídly. Kolem jsou hezké pláže. My jsme se zastavili též u La Jolla Cove, což je malá zátoka s jeskyněmi, kde nám zapózovala i nevěsta a lachtani.

Kromě jiného zde také sídlí pobočka Kalifornské univerzity, kde jsme se zastavili kvůli zajímavě architektonicky řešené knihovně Geisel Library. Těžko vzhled budovy popsat slovy, tvarově se to může podobat diamantu. A aby to nebyla jediná podivnost, tak na sousední univerzitní budově jim ze střechy nakřivo trčí jakýsi baráček, asi architektonické umění.

Kousek od La Jolla nás ještě zaujal San Diego California Temple, což je chrám církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Budova je to krásná a majestátní, ale dovnitř jsme nemohli. Bylo nám vysvětleno, že před vstupem bychom museli podstoupit duchovní přípravu. Nemůže tam jen tak někdo. Jen jestli to není tím, že se uvnitř dějí nějaké nedůstojnosti za zavřenými dveřmi.

Tipy pro Vás – San Diego

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v San Diegu se slevou
  • Go Card San Diego – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr ze 44 položek (např. LEGOLAND, San Diego Zoo, Safari, lodní plavby, letadlová loď Midway a mnoho dalších), sleva až 55%
  • HotelsCombined.com – ubytování v San Diegu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz