Grand Canyon

autor | 15.4.2014

Největší a asi také nejznámější kaňon na světě, to je Grand Canyon v Arizoně. Původní náhorní plošinu postupně během desítek milionů let vyhlodala řeka Colorado, až vznikl kaňon o délce 446 km, šířce až 29 km a v nejnižším bodě má hloubku 1,8 km. Fotografie ani video nedokáží tu majestátnost a rozměry zachytit, je potřeba to vidět na vlastní oči.

Grand CanyonKe kaňonu se lze dostat ze severního a jižního návštěvnického centra, to severní je však mimo léto zavřené. Část cesty podél kaňonu si lze projet autem (z východu až k turistickému centru), každou chvíli je k dispozici zastávka s vyhlídkou. Do zbytku auta nemohou, ale jsou k dispozici bezplatné autobusy, které návštěvníky rozváží na další pozorovací místa. Je dobré se mezi některými zastávkami projít pěšky. Když nejede kolem žádný autobus a nekřičí žádné dítě, lze slyšet ticho, přerušované jen šumícími stromy.

Pozorovat lze také krásné západy Slunce. Někoho velmi chytrého napadlo park zavírat právě až po západu a dokonce naplánovat autobusy tak, aby byly všichni po západu hned odvezeni ke svým autům. Organizace v národním parku byla luxusní. Asi to bude tím, že tam každý rok přijede pár milionů turistů.

V kaňonu se nachází mnoho starých obydlí místních indiánů, lze se tam dostat pouze pěšky, ale to je minimálně 2-denní akce pro trochu schopnější turisty.

Tipy pro Vás – Grand Canyon

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Las Vegas to Grand Canyon Tours – nabídka výletů do Grand Canyonu od BestOfVegas.com
  • Grand Canyon Tours – nabídka výletů do Grand Canyonu od Vegas.com
  • HotelsCombined.com – ubytování u Grand Canyonu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Grand Canyon

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel neurontnfek a poslední změna proběhla před 1 týdnem, 4 dny.
Odpověď na: Grand Canyon
Vaše informace: