Top 10 nejhezčích měst USA

autor | 6.8.2015

San DiegoPo dlouhé úvaze jsme se rozhodli vyhodnotit níže zmíněná města jako nejlepší, která jsme v USA navštívili. Jedná se o náš subjektivní názor, se kterým ne každý bude souhlasit. U každého města vám napíšeme, které atrakce nebo památky navštívit a proč se nám zrovna toto město líbilo. Žebříček je sepsán tak, jak jsme danými městy projížděli, protože jaké město je opravdu NEJ, jsme se neshodli.

Miami

Nevím, zda je to tím, že jsme toto město navštívili jako první, nebo zda je to jeho atmosférou. Toto město nemohlo chybět na našem žebříčku 10 NEJ měst USA. Atmosféra je skvělá, lidé si tam na nic nehrají, pláže a obchody jsou dokonalé. Jestliže se nevydáte do odlehlých částí Miami, neuvidíte na zemi špínu ani neucítíte smrad. Silnice jsou udržované a město je pěkně vyzdobené květinami.

  • Coral Castle – malá zahrada vytvořená z korálů, které si sám umělec sbíral v moři. Velice zajímavé a ojedinělé.
  • Everglades – národní park plný zajímavých přírodních úkazů. Naučná stezka, kterou si určitě projděte, se nazývá Pa-Hay-okee Trail, je zde nádherný výhled do okolí, stezku zvládnete projít za půl hodiny. Nesmím zapomenout na přísně tajnou základnu s názvem Nike Missile Site HM-69. Jestliže budete mít štěstí a dostanete se na prohlídku, dozvíte se mnoho zajímavého.
  • Miami ZOO – pro milovníky zvířátek, určitě si zajděte do ZOO, kde mají krásně udržovaný park a se zvířaty budete v těsném kontaktu.

Orlando

Orlando nás uchvátilo hlavně možnostmi, co je všechno možné vidět. Jistě jste si všimli, že jsme blázni do vesmíru a hlavně do technických vymožeností, proto jsme byli v Orlandu jako doma.

  • Kennedy Space Center – multifunkční centrum, kde najdete vše o vesmíru a vesmírném programu. Kopie i originály raket, zajímavé povídání o technice, prostě od A do Z o NASA a letu do vesmíru. Jestliže si chcete areál projít opravdu důkladně, jeden den vám nebude stačit.
  • Police museum – zajímavý pohled na historii policie v USA, jestliže máte vstupenku do Kennedyho centra, je vstup zdarma.
  • Walt Disney World Resort – i když jsme v tomto komplexu nebyli, slyšeli jsme o něm samou chválu, a pokud máte děti, není lepší den než strávit jej v Disneylandu.

Houston

Další město, které se nám moc líbilo, byl Houston. Chcete-li nahlédnout pod pokličku pravého amerického města, je Houston tou pravou volbou. Má moc hezkou historickou část a velice krásně čistý DownTown, rozkládá se zde největších zdravotnická firma na světě.

  • Czech Center – v Houstonu žije početná skupina Čechů, a proto zde mají také krásné muzeum. Můžete zde vidět opravdu to typické, co naši zemi reprezentuje. Majitelky rodiče emigrovali, a tak i ona zvládne pár slovíček česky a velice ráda vás uvidí.
  • Funeral Museum – muzeum pohřebnictví je velice zajímavé hlavně tím, že se tam kloubí historie a současnost tohoto ne příliš populárního povolání.
  • Johnson Space Center – opět jsme navštívili vesmírné středisko včetně míst, odkud se řídí mise na mezinárodní vesmírné stanici.

 

Las Vegas

Pro někoho mega kýč, pro nás velice zajímavé město plné možností. Las Vegas je město hříchů a atrakcí, najdete zde mnoho hotelů, které chtějí být NEJ. Nelze sem ani napsat výčet těch nejlepších atrakcí, je dobré si projít hotel po hotelu a ponořit se do světa fantazie a krásy.

 

Page

Toto město nás uchvátilo hlavně svými kontrastními barvami. Oranžová zem a modrá voda spolu vytvářejí dokonalé spojení, které jinde nenajdete. Page je sice malé městečko, ale je zde plno krás, které musíte vidět.

  • Horseshoe Bend – kolem kaňonu se vine řeka Colorado a vám se naskytne ohromující pohled ze skály. Tento pohled je jeden z nejfotografovanějších míst na světě.
  • Lake Powell – nádrž, která tak nádherně kontrastuje s oranžovou zemí, že to vypadá, jako by byla fotka vytvořena ve photoshopu. Toto musíte vidět.
  • Glen Canyon Dam – přehrada, která vás svou rozlohou dostane. Pro lidi trpící závratěmi není vhodné vstupovat na most před touto přehradou. Prohlídku po elektrárně doporučujeme.
  • Antelope Canyon – my jsme ho bohužel nenavštívili, ale řadí se mezi nejkrásnější místa v USA.

 

San Diego

Do naší top 3 můžeme s klidným srdcem zařadit toto město. San Diego nás uchvátilo svou rozmanitostí, minimalismem a velice vstřícnými lidmi. San Diego bylo nádherné po všech stránkách, žádné obří mrakodrapy, žádné rozjařené večírky ani hraní si na extra třídu. Je to klidné město s nádhernými plážemi, kulturou a přírodou.

  • Balboa Park – velice pěkný park v centru San Diega. Kaktusová zahrada, velká fontána s možností ochlazení.
  • Cabrillo National Monument – San Diego jako na dlani, vyhlídka a pohled na celé město. Místo, kde první Evropan v roce 1542 vstoupil na západní pobřeží spojených států. Cestou do parku spatříte nádherný typický americký hřbitov s výhledem na San Diego.
  • Coronado Beach – luxusní pláž pro celebrity s hotelem, kde byla ubytovaná Marilyn Monroe.
  • DownTown – poklidná moderní čtvrť s menšími mrakodrapy, součástí také čtvrť zvaná Gaslamp Quarter, zvláštní díky plynovým lampám. Navštivte také slavnou vlakovou zastávku Santa Fe Depot (historické vlakové nástupiště s malovanými stropy).
  • Mormon Temple – Neskutečný zážitek, nádherný kostel, který musíte vidět. Bílá barva v kontrastu s modrou oblohou je dokonalá.
  • Old Town – stará část města, kde se zastavil čas. Můžete si prohlédnout staré příbytky, vězení, kostel, starý hřbitov, výstavu kočárů, hostince, a tak dále. Určitě si zajděte do Policejního muzea a také navštivte jedno z nejvíce strašidelných míst v USA Whaley House Museum. Součástí Starého města jsou také Viktoriánské domy s vyzdobenou fasádou (Heritage Park Victorian Village).
  • USS Midway – asi nejlepší muzeum na letadlové lodi v USA, lepší než v New Yorku, Tuna Harbor Park
  • Seal Rock – pobřeží patřící tuleňům. Stojí za návštěvu, ale počítejte s tím, že pach z těchto zvířat budete cítit ještě dlouho poté.
  • Silver Strand Bikeway – procházka kolem vody s velice pěkným výhledem na San Diego.
  • Seaport Village – mnoho obchodů, zeleně a dobré nálady. Krásné na pozorování západu slunce.

Co je ještě dobré vidět, ale my jsme bohužel nenavštívili: ZOO a SeaWorld, Waterfront Park, San Diego Air & Space Museum, Ho Chi Minh Trail, Japanese Garden, Presidio Park, Mushroom Beach.

San Francisco

Tolik netypické město, že jsme ho nemohli nezařadit do tohoto žebříčku. San Francisco je velice rozličné, ať už od našich měst, ale také od měst amerických. Je zajímavé díky postoji svých obyvatel k životu, také díky geografickému rozložení a hlavně díky nádherným zachovalým domům, tak typickým pro americké filmové hity. Co zde stojí za vidění?

  • Golden Gate Bridge – ikona San Francisca, snad ani nejde nevidět tento krásný červený most. Je jedno zda jej navštívíte přes den nebo v noci, pokaždé to bude nádherný zážitek.
  • Golden Gate Park – multifunkční park s mnoho zajímavými atrakcemi. Na své si zde přijdou děti, staří i mladí. Jsou zde historické budovy, muzea i nádherné přírodní scenérie.
  • Baker Beach – tato pláž je výjimečná hlavně tím, že je z ní krásný výhled na Golden Gate Bridge. Určitě se zde zastavte a pořiďte si pár krásných fotek.
  • Twin Peaks – kopec, ze kterého je krásný výhled na celé San Francisco. Vyjedete sem autem a kocháte se krásným výhledem.
  • Lombard Street – ta nejklikatější ulice na světě. Další velice známá atrakce, kterou musíte navštívit.
  • Coit Tower – věž, ze které uvidíte zase jiné panorama, než z výše zmíněného kopce Twin Peaks.
  • Alcatraz Island – největším lákadlem San Francisca je po GG Bridge Alcatraz. Ponuré chátrající vězení s nejvyšší ostrahou. Určitě se sem zajeďte podívat. Celé vězení si procházíte sami bez průvodce. Neopakovatelný zážitek.
  • Alama Square – rezidenční čtvrť s viktoriánskou architekturou, která je tak typická pro San Francisco. Úzké domečky, velká okna a výklenky. Domy jsou známé pod názvem Painted Ladies.
  • Corona Height – jestliže se vám líbí výhledy na města tak jako nám, určitě se vypravte na tento kopec. Nejsou zde davy turistů a výhled je opravdu krásný.
  • China Town – rozmanitá a veselá čtvrť kde sídlí klasické čínské tržnice, obchody a restaurace.
  • Embarcadero – nábřeží, ze kterého vede více než 17 mol, kde se můžete nalodit a vyplout kam jen budete chtít.
  • Pier 39 – je libo 7D kino? Tak právě to mají na tomto mole, který je věnován atrakcím, dětem a hlavně zábavě.

 

Indianapolis

Poklidné městečko na severovýchodě Spojených států. Indianapolis na nás dýchla svou kouzelnou atmosférou města, kde nebyli na ulici skoro žádní turisté ani obyvatelé. Klid, mír a velice pěkné stavby. V tomto městě jsme navštívili jen Down Town a prohlédli jsme si Garfield Park.

  • Indiana War Memorial – budova postavena na počest padlých vojáků v I. světové válce, kolem je velice pěkný park.
  • Central Canal – plavební kanál, který se budoval v 18. století a měl usnadnit obchod. Došli na něj ovšem peníze a nyní je součástí Indianapolis, určený pro procházky a relaxaci.
  • City Hall – krásně zdobená radnice, můžete jít i dovnitř a kochat se nádherným průčelím.
  • Garfiel Park – park s velmi pěkně upravenou květinovou zahradou. Za $1 se můžete podívat do botanické zahrady s vodopádem.

 

Washington, D.C.

Nejenom proto, že je Washington, D.C. hlavním městem USA, že je zde mnoho kulturních akcí, příležitostí vzdělávat se, ale také relaxovat a objevovat, proto se nám ve Washingtonu velmi líbilo. Je zde toho tolik k vidění, že rozepisovat se o nejlepších památkách by zabralo hodně času. Doporučujeme vám projít si určitě National Mall, kde kolem tohoto centrálního parku naleznete ty nejdůležitější památky a muzea ve městě. Ve městě je bezpečno, všude chodí policisté, i když je město plné turistů, je zde čisto a útulno.

Cape Cod

Poloostrov, který nás dostal svou krásnou přírodou, poklidnou atmosférou a zajímavými městečky. Pokud si chcete odpočinou, je Cape Cod tím pravým. Projeďte si celý poloostrov, ale nečekejte nic víc, než přírodu a malá města na pobřeží. Stačí si jen lehnout si k moři a opalovat se. Nasávejte USA atmosféru po celém Cape Cod.

 

New York

New York má v našem seznamu číslo 11, protože jsme se nemohli shodnout, zda jej sem zahrneme či nikoliv, je to tak rozmanité město, že jej sem musíme zařadit.

Scenérie, které New York nabízí, jsou úchvatné. Také parky a mrakodrapy stojí za vidění. Ale celkově na nás město nepůsobilo moc dobře. Je něco jiného když jej navštívíte jen na víkend, my jsme v New Yorku strávili měsíc a můžeme říct, že nám to stačilo. Odpadky, bezdomovci, miliony lidí valící se všude v Down Townu, neustálý hluk a nedostatek kyslíku. Město je to velice zajímavé a rozmanité, ale že bychom jej chtěli ještě někdy navštívit nebo v něm dokonce bydlet, to tedy opravdu ne.

Uvedli jsme ho zde proto, že New York by měl navštívit každý, kdo se do USA vydá, ale rozhodně je v USA mnohem hezčích a atraktivnějších míst.

 

Domů Fóra Top 10 nejhezčích měst USA

  • Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 2 měsíci.
Zobrazeno 6 příspěvků - 1 až 6 (z 6 celkem)
  • Autor
    Příspěvky
  • #16697 Odpovědět
    USA
    Host

    Super přehled nejhezčích měst USA!

    Za mě bych dal body San Diegu a případně ještě nezařazené perle Kalifornie Santa Barbaře nejen pro její architekturu. 🙂

    #16789 Odpovědět
    Vlaďka
    Host

    Pěkný seznam, ještě bych doplnila – a umístila na první místo – neuvěřitelné městečko Black Rock City, které každý rok vyroste a shoří v Nevadské Black Rock Desert v rámci festivalu Burning Man.

    #17464 Odpovědět
    Lucie
    Host

    Pokud vás zajímá městská turistika,určitě jste také slyšeli o tzv. urbexu,princip spočívá v tom,najít neznámé industriální běžně nepřístupné místo,které má své kouzlo,které vyfotíte,a neřeknete,kde se nachází.Vzniká tak unikátní seznam fotografií míst,do kterých byste se normálně nepodívali..Všechna zde uvedená města takovými místy oplývají…Pokud chcete zažít adrenalin a podívat se na tak trochu jiné památky..Právě probíhá fotosoutěž od Canonu,výherce získá účast na workshopu zaměřený právě na urbex.. Mrkněte a zkuste! http://www.hledejnovadobrodruzstvi.cz

    #19225 Odpovědět
    Petra z USA
    Host

    Pridávam svoj hlas k Black Rock City je to úžastné 🙂

    #28786 Odpovědět
    Cestovanibezhranic.cz
    Host

    Za me urcite doporucim Las Vegas, tam by mel zavitat kazdy.

    #29999 Odpovědět
    Mia
    Host

    Výborný súhrn čo treba v USA vidieť. Ja odporúčam na prvom mieste San Francisco naozaj ma očarilo no a potom Grand Canyon a New York a aby som nezabudla krásne boli aj Niagarské vodopády. Určite by som chcela vidiet toho viac 🙂 tu je taktiež pekná ponuka toho čo vidiet https://estavisa.sk/poznavacie-zajazdy-do-usa/

Zobrazeno 6 příspěvků - 1 až 6 (z 6 celkem)
Odpověď na: Odpověď č. 28786 v Top 10 nejhezčích měst USA
Vaše informace: