Indianapolis, Indiana

autor | 29.6.2014

IndianapolisIndianapolis je město ve státě Indianě. Nepatří mezi největší v USA, ale je 3. největší na západě USA, takže malé město to také není. Je však pravda, že na nás působilo více domáčtěji než jiná velkoměsta.

Indianapolis je všestranné město. Je zde dobré obchodní zázemí. Prý je zde na 200 maloobchodních prodejen a více než 300 restaurací. Je to město sportu, jsou zde velice populární hlavní sporty v USA – basketbal, hokej, baseball a americký fotbal (ale kde v USA ne :-)). Konala se zde i mistrovství těchto sportů v rámci Spojených států.

Původní obyvatelé, kteří vybudovali toto město v roce 1816, pocházeli z Miami. Vedou zde železnice jako je tomu i v Chicagu. Ve 20. století Indianapolis soupeřilo s Detroitem díky rozmachu automobilového průmyslu. Pokud jste četli náš článek Detroit, víte kdo asi vyhrál. 🙂 Indianapolis měla mimo jiné velice strategické místo. Město má přezdívku „Crossroad of The America“. Indianapolis spojovala obchodní cesty mezi významnými průmyslovými městy – Chicago, Detroit, St. Louis, Louisville, Cincinnati, Columbus a Cleveland.

V roce 1970 přišla krize, opět nepokoje mezi bílými a černými. Indianapolis se však s problémem vypořádala velice dobře. Dnes je město velice čisté a hezké.

Zajímavosti

Garfield Park – krásný, veliký park, jen pár minut autem od centra. Velice nás zaujala malá botanická zahrada, kde za $1 vstupného uvidíte krásné květiny. Nechali jsme se vtáhnout do oázy klidu a pohody. Doporučujeme.

Downtown – zaparkovali jsme v ulici E Vermont St, hned naproti War memorialu. Parkování za $1 na hodinu a maximálně 10 minut od všech atrakcí, které je v Indianapolis dobré vidět.

  • Indiana State Capitol – Po standardní bezpečnostní prohlídce jsme byli vpuštěni do krásné haly kapitolu. Není zde vyhlídka na město, ale i tak stojí za pár fotek vidět zdobení stěn a krásnou kopuli. Sněmovna reprezentantů byla rozbouraná (zřejmě rekonstrukce), ale senát funguje a můžete jej navštívit během jeho zasedání.
  • Soldiers and Sailors Monument – Památník vojáků a námořníků. Je vysoký 86 metrů. Určitě stojí za vidění i celé náměstí, kterému dominuje. Náměstí nese název Monument Circle.
  • Courthouse –  Nejvyšší soud státu Indiana. Dovnitř jsme nešli, hnala se bouře a my jsme chtěli stihnout další místa. Nahlédli jsme dovnitř, jedná se o standardní soudní budovu, s bezpečnostní kontrolou u vstupu. Nesmí se zde natáčet ani fotit.
  • Depew Memorial Fountain – Hezká fontánka, uprostřed University parku s výhledem na War Memorial.
  • Indiana War Memorial Plaza – Vysoká budova na počest vojákům, kteří zemřeli během I. světové války. Dovnitř jsme bohužel nešli, jen jsme si prohlédli památník zvenku a udělali pár pěkných fotek.
  • Veteran Memorial Plaza – Další moc zajímavý památník v Indianapolis. Celkově seskupení 4 parků, věnovaným vojákům padlým ve válce, působí velice pěkně a uctivě.

Canal Walk – vodní kanál, budovaný v 18. století jako usnadnění obchodní cesty mezi Peru Indiana a Evansville Indiana. Celý kanál měl měřit 296 mil (476km), bohužel došly finance, přišla krize, a výstavba kanálu se zastavila. Plně dostavěná část měří 8 mil, je takřka v centru Indianapolis. Nepřálo nám počasí, takže jsme se u kanálu zastavili jen na chvilku, na pár fotek. Ale určitě stojí za vidění.

V Indianapolis se nám velice líbilo. Je to velice hezké městečko. V centru města panoval klid a pořádek. Trochu nás vystrašili sirény, které hlásili blížící se tornádo. Naštěstí se prohnalo okrajovými částmi města. My jsme si tak mohli vychutnávat poklidnou atmosféru. Doporučujeme!

Domů Fóra Indianapolis, Indiana

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 8 měsíci.
Odpověď na: Indianapolis, Indiana
Vaše informace: