American Police Hall of Fame & Museum

autor | 26.3.2014

American Police Hall of Fame & Museum

Po cestě ke Kennedyho vesmírnému středisku se u města Titusville nachází mimo jiné policejní muzeum a síň slávy. Expozice byla moc hezká, a i když prostor nebyl výrazně veliký, vešlo se tam spoustu zajímavých věci. Pokud jste si koupili v Kennedyho centru roční permanentku, dostanete zde slevu $2.

Expozice začíná sbírkou policejních dopravních prostředků, od aut, přes skútry až po kola. Velice zajímavý je memoriál věnovaný 11.září 2011, jsou tu pravé trosky z místa tragédie, včetně částí letadla. Poté expozice pokračuje sbírkou zbraní, předmětů pro trest smrti a policejních laboratoří. V ní si můžete zkusit rozpoznat otisk prstů, stop nebo testů DNA. Asi nejvíce emocionální zážitek je zde síně slávy policistů, kteří byli zabiti ve službě. Krásně nazdobené místo vůbec nezlehčuje náhlý pocit tísně.

Pokud pojedete do Kennedyho centra, nezapomeňte se stavit i zde. Je to nenápadná, leč velice zajímavá expozice 😉

Adresa: 6350 Horizon disk, Titusville, FL 32780
Otevírací doba: PO- NE 10:00 – 18:00
Odkaz: www.nbbd.com/aphf

Tipy pro Vás – Orland, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Orlandu lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com a BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Orlandu a okolí několik dní, lze výrazně ušetřit zakoupením 2 nebo 4-denní Go Orlando Card, která zahrnuje vstup do Kennedyho vesmírného střediska a dalších více než 44 atrakcí (např. Legoland, Wonderworks, Ripley’s Believe It Or Not, Titantic).
  • HotelsCombined.com – ubytování v Orlandu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz