National Museum of Funeral History, Houston

autor | 1.4.2014

National museum of Funeral History

V Houstonu se nachází unikátní muzeum pohřebnictví, podobné bychom už asi nenašli. Překvapila nás rozloha a počet vystavených exponátů. Muzeum bylo založeno v roce 1992 a od roku 2008 je zde expozice věnovaná papežům, hlavně Janu Pavlu II.

Muzeum je rozděleno do 5 výstav. V hlavní části jsou vystavené různě staré pohřební vozy a rakve – od úplně obyčejných rakví až po luxusní z nejdražších dřev a řezáním. Nemohl zde chybět memoriál věnovaný osobnostem, ať už jde o zpěváky, herce nebo astronauty. Velice zajímavá byla expozice o balzamování nejen o egyptských mumiích, ale také o moderní balzamaci těl – množství balzamovacích nástrojů, přístrojů a tekutin. Další expozice byla věnována americkým prezidentům, hlavně Lincolnu a Kennedymu. V poslední expozici je již zmiňovaný pohřeb a uložení ostatků papeže Jana Pavla II.

Nedoporučuji pro slabší povahy, rakvičky pro děti byly i pro nás trošku větší sousto, ale i to k této výstavě patří. Doporučujeme toto muzeum navštívit.

Adresa: 415 Barren Springs disk Houston
Otevírací doba: Po – Pá 10:00 – 16:00, So 10:00 – 17:00, Ne 12:00 – 17:00
Odkaz: www.nmfh.org

Tipy pro Vás – Houston, Texas

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Houston CityPASS – vstupy na atrakce se slevou (Space Center Houston, akvárium, muzeum přírodních věd, ZOO a další)
  • HotelsCombined.com – ubytování v Houstonu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra National Museum of Funeral History

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 1 rokem, 2 měsíci.
Odpověď na: National Museum of Funeral History
Vaše informace: