Severovýchod USA ve stavu ohrožení kvůli sněhové bouři

autor | 27.1.2015

New York snow storm (Ivan Nikolov/WENN)Severovýchod USA očekává natolik velkou sněhovou bouři, že stojí téměř veškerá veřejná doprava a v několika státech je zakázána i automobilová doprava. V těchto dnech si tak rozhodně nezacestujete zejména ve státech New York, Massachusetts, Connecticut a dalších.

Nejnapínavější situace bude asi zejména ve městě New York a jeho okolí, kde se to zřejmě dotkne největšího množství lidí. Aktuální situaci lze sledovat např. na webu New York Times: Status of Airports, Trains, Schools and Other Services in the New York Area.

Na webu se dočteme, že od 23. hodiny bylo kompletně zastaveno newyorské metro, které normálně jezdí non-stop. Stejně tak zcela stojí autobusová doprava včetně celého státu Connecticut a New Jersey. Zavřeny jsou všechny školy v okolí New Yorku. Stojí většina vlakové dopravy, zatím kromě některých vlaků Amtrak. Letiště La Guardia ve čtvrti Queens zrušilo všechny lety, hlavní letiště JFK funguje jen částečně. Zastavena je lodní doprava na Staten Island, zavřeny jsou všechny mosty a tunely v New Yorku.

Nejvíce sněhu (50 cm) zatím spadlo ve státě Massachusetts, mimo jiné na Boston. Na některých místech se však očekává až 90 centrimetrů sněhové nadílky.

Severovýchod USA je tak, speciálně v New Yorku, zcela paralyzován. Veřejná doprava není, autem ven (kromě naléhavých případů) prostě nesmíte. Zjevně se tak většina lidí ani nedostane do práce. Případná turistika také neexistuje. Tato situace bude trvat nejméně celý den, žádný termín obnovení veřejných služeb není stanoven.

Domů Fóra Severovýchod USA ve stavu ohrožení kvůli sněhové bouři

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 9 roky, 2 měsíci.
Odpověď na: Severovýchod USA ve stavu ohrožení kvůli sněhové bouři
Vaše informace: