Boston, Massachusetts

autor | 14.8.2014

Boston, MassachusettsBoston – největší a zároveň hlavní město státu Massachusetts. Je také jedno z nejstarších měst v USA. Bylo založeno v roce 1630. Hrálo důležitou roli v boji o nezávislost. Bostonští obyvatelé zničili zakázku čaje z Anglie v roce 1773 a situace se vyhrotila až k americké revoluci.

V Bostonu žijí převážně potomci Irů, Italů, Němců a ruských Židů. V polovině 20. let město také sužovala krize, díky úpadku průmyslu. Boston se z ní však dokázal dostat a dnes je vyhlášený svými inovacemi, špičkovému vzdělání a průmyslu. Boston je také nazýván „město čtvrtí“, oficiálně je zde zapsáno 23 částí. Co se týče kriminality, jsou obyvatelé na pochybách a před pár lety byla živá diskuze, zda policie dělá vše pro pořádek a bezpečí. V roce 2008 bylo hlášeno 62 vražd, což je od roku 1999, kdy bylo jen 31 vražd, nárůst. Naleznete zde nejstarší metro v USA.

V Bostonu je hodně drahé krátkodobé ubytování, zřejmě se jedná o oblíbenou destinaci. Hotel jsme měli vzdálený půl hodiny autem od města, ale na 2 noci nám ta vzdálenost nevadila.

Zajímavá místa v Bostonu

  • Fenway Park – Nejstarší dosud aktivní stadion ve Spojených státech, postaven v roce 1912. Dovnitř jsme se podívat nešli a v okolí pořídili pár fotek. Zajímavý pohled.
  • First Church of Christ Scientist – První kostel církve Krista v Bostonu. Sídlí zde administrativní ředitelství církve. Kolem kostela je krásná promenáda s fontánou uprostřed a výhledem na mrakodrapy. Krásné a fotogenické prostředí.
  • Copley Square – Moc pěkné náměstí s Trinity kostelem v čele. Hned vedle je nejvyšší budova v Bostonu – John Hancock Tower. Prošli jsme si místní veřejnou knihovnu, která je opravdu nádherná. Doporučujeme se do ní podívat. Celé náměstí vypadá moc pěkně a udržovaně.
  • Common Park – Nejstarší veřejný park v USA. Zaparkovali jsme v podzemní garáži přímo pod parkem a prošli jsme se po něm. Moc hezký a příjemný park. Plno kulturních akcí a možností pikniku a sportu.
  • Massachusettes State House – Státní Capitol a sídlo vlády. Velice přepychová budova, kousek od Common parku. Zde má kancelář i guvernér státu. Kolem jsme se prošli starými uličkami Bostonu, v historické čtvrti Beacon Hill. Je to nejžádanější a nejdražší část Bostonu.
  • City Hall – Radnice postavená v roce 1968. Vůbec se nám nelíbila. Nejošklivější radnice v USA. Betonové monstrum, komunistický vzhled, kolem nepořádek a celkový dojem hrůza. Prošli jsem se kolem a raději šli objevovat lepší části Bostonu. Veliké zklamání.
  • Holocaust Memorial – Velice zajímavý a moderní pomník. 6 skleněných věží symbolizuje 6 hlavních vyhlazovacích táborů. Na skle jsou vyřezána čísla, která představují 6 milionů zabitých Židů.
  • Faneuil Hall – Tržnice mezi City Hall a Bostonským nábřežím. Byla hodnocena jako 4. nejnavštěvovanější místo v USA. Je obrovská, plno lidí a nejrůznějších suvenýrů.
  • Christopher Columbus Park – Pěkný park v bostonském přístavu s výhledem na moře.
  • King´s Chapel – Kaple krále, vedle je malý, velice starý hřbitov.
  • Old State House – Nejstarší dochovalá vládní budova v Bostonu. Postavená v roce 1713. Sídlil zde Massachusettský tribunál. Vedle Old State House se odehrál Bostonský masakr, který byl později popisován jako nejdůležitější událostí začátku americké revoluce. V roce 1770 se zde strhla potyčka, který vyústila k několika hodinové bitce a následně skončila 11 mrtvými američany.
  • Bunker Hill – Památník postavený pro uctění bitvy o Bunker Hill. První hlavní konflikt mezi američany a angličany. Je zde hezký výhled na moře a letiště Logan.

Harvard University

Asi netřeba představovat nejznámější univerzitu na světě. Je to nejstarší univerzita v USA, postavená v roce 1636. Je postavena ve městě Cambridge, kousek od Bostonu. Své jméno má po duchovním Johnu Harvardovi. Označení Harvardská univerzita je chybné, správně je to Harvardova univerzita.

Studuje zde téměř 20 tisíc studentů z celého světa. Přijímací řízení je velice složité a trvá rok. Studentů je přijímáno pouze 9%. Musí sloužit testy, být aktivní i mimo školu, být nejlepší na své škole a musí se účastnit dobročinných aktivit. Roční školné činí až 40 tisíc USD. Škola je tak bohatá, že polovina studentů díky stipendiím nemusí školné platit. Bakalářské studium trvá 4 roky, následné magisterské 1 rok. Nejprestižnější obor na univerzitě je právo a medicína. Studoval zde i Barrack Obama a jeho žena Michelle.

Tipy pro Vás – Boston

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Bostonu a okolí lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Boston CityPASS – vstupy na největší atrakce se slevou (akvárium, muzeum vědy, vyhlídka Skywalk a další)
  • Go Boston Card – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr z 51 položek (např. akvárium, vyhlídková doprava, muzeum vědy, zoo, muzea a mnoho dalších), sleva až 55%
  • HotelsCombined.com – ubytování v Bostonu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Boston, Massachusetts

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 8 měsíci, 2 týdny.
Odpověď na: Boston, Massachusetts
Vaše informace: