Oslavy Nového roku na Times Square v New Yorku

autor | 3.1.2015

Na konci každého roku se na Times Square v New Yorku odehrávají masové oslavy. Na přivítání Nového roku 2015 byli pořadatelé připraveni až na 1 milión oslavujících a tolik se jich zřejmě opravdu dostavilo. Musí být ohromující vidět takovou masu lidí na jednom místě. Pokud se chcete těchto oslav někdy zúčastnit, je potřeba se teple obléci, dlouhodobě průměrná teplota je na tomto místě 1° C.

Mít milion lidí nashromážděných v jednom okamžiku na Times Square a okolí samozřejmě zahrnuje rozsáhlá bezpečnostní opatření. Akce se účastní stovky policistů, protiteroristické jednotky, psy prohledávají tunely metra, okolní stanice metra jsou celý den zcela uzavřeny. Pro zúčastněné platí zákaz nošení batohů.

Times Square Ball

Jak se blíží půlnoc, pohledy všech zúčastněných se upínají na tzv. Times Square Ball. Je to velká koule, která se na střeše budovy One Times Square (bývalé sídlo novin New York Times, po nichž je toto náměstí pojmenováno) pomalu spouští a signalizuje poslední minutu před začátkem nového roku. Jakmile dojede dolů, je přesně půlnoc.

Times Square Ball (zdroj: Wikipedia.org) Časová koule (zdroj: Wikipedia)

Tato časová koule slouží již jen jako turistická atrakce, v minulosti však byla důležitým nástrojem pro signalizaci času – zejména námořníci si podle nich seřizovali své chronometry, aby byli schopni správné navigace na moři. Proto byly (a ještě jsou) tyto časové koule vidět na střechách vysokých budov zejména u přístavů.

Tipy pro Vás – New York

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v New Yorku se slevou
  • New York City Pass – vstupy na několik největších atrakcí se slevou (např. Empire State Building, muzeum historie, socha svobody aj.)
  • New York Explorer Pass – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr z 50 položek, sleva až 45%
  • The New York Pass – 1 až 7-denní vstupenka na 80 atrakcí, lze zkombinovat s jízdenkou na vyhlídkové autobusy
  • Expedia – levné letenky, pronájem aut, ubytování a atrakce v New Yorku
  • HotelsCombined.com – ubytování v New Yorku, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com či Hotels.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Zdroje a další informace:

Domů Fóra Oslavy Nového roku na Times Square v New Yorku

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 7 měsíci.
Odpověď na: Oslavy Nového roku na Times Square v New Yorku
Vaše informace: