Pobyt na jižní Floridě – Homestead, Miami, Everglades

autor | 16.3.2014

Prvních 10 dní našeho pobytu v USA jsme strávili v jižní Floridě. Bydleli jsme ve městě Homestead/Florida City, což je ideální poloha pro objevování Miami, Everglades a Florida Keys. Do Miami to bylo hodinu cesty autem na sever, do Everglades půl hodiny, na Key West 3 hodiny na jih.

South Florida

To vše patří do okresu Miami-Dade, kde vyšetřuje vraždy Horatio Caine z kriminálky Miami, ale nepotkali jsme ho 🙂 Ani jsme nenašli seriálové sídlo kriminálních laboratoří.

 Florida

Asi je to typická americká aglomerace mimo velkoměsta – žádné výškové budovy, všechno roztahané, téměř žádná veřejná doprava, všude se musí jezdit autem. Američané jsou na ježdění zvyklí, jet několik hodin na návštěvu nebo výlet je běžné.

Celá jižní Florida je jedna velká placatá zem. Nějaký kopec či dokonce horu nehledejte. Nejlepší výhledy na okolí byly z dálničních mostů mimoúrovňových křižovatek. Většinu území zabírá národní park Everglades.

Počasí bylo převážně tropicky teplé, i večer a brzy ráno stačily venku šortky a sandály. Občas se tu ukáže nějaká krátká intenzivní přeháňka, tu jsme zažili jen jednou. Naštěstí tu zrovna není hlavní sezóna tornád.

Nakupovat jídlo jsme jezdili do blízkého Walmartu. Je to obdoba českých hypermarketů – velký obchod s jídlem, pitím, elektronikou, kosmetikou, všemi věcmi do domácnosti, pro zahradu atd. Odpoledne tam bývaly hodně dlouhé fronty u pokladen. Při nakupování vám pokladní vše balí do velkého množství igelitových tašek.

V okolí jsme vyzkoušeli také různé restaurace a fastfoody – McDonald’s, Taco Bell, Red Lobster, Pollo Tropical a jiné. Většinou vedou rychlá občerstvení s hamburgery, kde si můžete neomezeně doplňovat (přeslazené) pití a sami si nabrat omáčky jaké chcete. Mimo to lze sehnat restauraci jakéhokoliv typu.

V této lokalitě jsme postupně navštívili ZOO Miami, Coral Castle Muzeum, Miami Beach, karneval Calle Ocho, souostroví Florida Keys a Key West, Museum of Science, Miami Downtown, národní park Everglades s jadernou raketovou základnou a Sawgrass Recreation Park.

Motel Super8

Super8 Florida CityUbytováni jsme byli v motelu Super8. Vybrali jsme si ho na základě průměrné ceny a relativně dobrých hodnocení na Tripadvisor.com. Mezi další kritéria patřilo klidné okolí, přítomnost bazénu, snídaní a připojení k Internetu v ceně a lednička s mrazákem. K dispozici byl také vařič kávy. Úklid a výměna povlečení a ručníků se provádí každý den, ale my jsme si nechali uklidit jen obden.

Co se týká okolí, bylo tam krásně – klidná čtvrť, žádný nadbytečný hluk, žádní divocí sousedé. Super8 jsou typické americké motely – přízemní budovy se samostatnými vchody do pokojů, auto si zaparkujete přímo před svými dveřmi. Standardním vybavením je velká postel, televize, klimatizace a vlastní koupelna s WC.

Bazén byl také v pořádku, přestože jsme u mnoha hotelů četli stížnosti na jejich nečistotu. Nebyl sice moc velký, ale co bychom mohli čekat.

Snídaně v motelu nebyly nic moc – v nabídce byl v podstatě jen toastový chléb s marmeládou, přeslazené buchty, přeslazené corn flakes. Samozřejmostí je káva, čaj a džus. Snad ve všech hotelích a motelích v USA jsou populární vaflovače, ale nám výsledný produkt moc nechutnal. Američané si na to samozřejmě kydnou ještě vrstvu šíleně přeslazeného čehosi. Prostor pro snídani byl velmi malý, a tak se tam často tísnilo mnoho lidí a nebylo si kam sednout. To je však podle diskuzí obvyklý problém všech motelů.

S připojením k Internetu to bylo hodně špatné. K dispozici byly 2 Wi-Fi sítě, ale nikdy ani jedna nešla pořádně. Nahrávat videa na YouTube se dařilo jen během noci.

Odkaz: super8floridacity.com

Tipy pro Vás – Miami, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Miami lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Pokud se chcete zajet podívat do Orlanda, podívejte se na slevové nabídky BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Miami a okolí několik dní, lze si zakoupit 2, 3 nebo 5-denní Go Miami Card, která zahrnuje vstup na více než 35 atrakcí a další slevy.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Miami, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Pobyt na jižní Floridě – Homestead, Miami, Everglades

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 7 měsíci.
Odpověď na: Pobyt na jižní Floridě – Homestead, Miami, Everglades
Vaše informace: