Miami Beach, Port of Miami

autor | 8.3.2014

Miami BeachMiami Beach je pobřežní město sousedící s Miami, leží na několika přírodních i uměle vytvořených ostrovech.

Nachází se zde nádherná pláž – bílý písek, azurové moře, vlny a plno lidí. Pohled na moře plné jachet je opravdu nádherný. Na pravé straně v dálce vidíte mrakodrapy, kolem vás je však skoro ráj. Nevím zda je to běžné, ale nám zde foukal velice nepříjemný vítr, který nám občas znepříjemnil chůzi.

Odkaz: www.miamibeachfl.gov

Art Deco District

Art Deco je styl architektury, v letech 1920 – 1930 se používal nejčastěji. V Miami Beach je zastoupen v ulicích Ocean Drive, Washington Avenue a Collins Avenue. Ve své době byl velice moderní, dnes už se řadí do stylu retro. Ocean Drive je plná barev a složitých řemeslných zpracování.

Port of Florida

Na ostrově vedle Miami a Miami Beach se nachází velký přístav, určený zejména pro zaoceánské výletní lodě. Odtud se vyplouvá též na několikadenní výlety po Karibiku.

Bohužel se nám nepodařilo dostat blízko k lodím, abychom si je mohli detailně nafotit. Lodě jsou již v mezinárodním prostoru a panovaly tam bezpečností opatření jako na letišti. Nejlépe se nakonec fotilo z horního patra protilehlé budovy garáží a z druhé strany z mostu (spojující Miami a Miami Beach), ale tam byl zákaz zastavení, tak jsme fotili a filmovali za jízdy. Navíc jsme se s autem zařadili přímo před policejní hlídku, takže jsme to nemohli riskovat.

Tipy pro Vás – Miami, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Miami lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Pokud se chcete zajet podívat do Orlanda, podívejte se na slevové nabídky BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Miami a okolí několik dní, lze si zakoupit 2, 3 nebo 5-denní Go Miami Card, která zahrnuje vstup na více než 35 atrakcí a další slevy.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Miami, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz