Florida Keys, Key West

autor | 13.3.2014

Key WestFlorida Keys je souostroví na jihu Floridy. Jedná se celkem o 1700 ostrovů, táhnoucích se v úzkém pruhu do oblouku směrem na jihozápad. Dlouhá řádka ostrovů končí ostrovem Key West, který je současně nejjižněji položenou kontinentální pevninskou částí Spojených států.

Overseas Highway

Přes pruh ostrovů se z pevninské Floridy až na Key West táhne silnice č. 1, zde pojmenovaná Overseas Highway. Ta jde z části po ostrovech, uměle vytvořené pevnině a po mostech, měří 127 mil (204 km). Nejdelší z těchto mostů má téměř 7 mil, jmenuje se příznačně Seven Mile Bridge. Ostrovy byly dříve dostupné pouze po moři. Na počátku 20. století byly spojeny železnicí, ta však dnes již nefunguje, ale její zbytky jsou dnes stále patrné. Byla totiž v roce 1935 zničena hurikánem, nejsilnějším v historii USA. Namísto toho se nyní používá zmíněná luxusní silnice.

Florida Keys
zdroj: Google

Cesta z Homesteadu na Key West nám trvala cca 3 hodiny, po celou dobu se stále střídaly nádherné ostrovy a mosty.

Key West

Ostrov Key West je vzdálen jen 150 kilometrů od Kuby (což je dál než Miami), v noci za dobrého počasí jsou prý v dáli vidět světla Havany. Tento a další ostrovy samozřejmě žijí zejména z turistiky. Ostrov má dokonce i své vlastní mezinárodní letiště.

Key West
zdroj: Google

Key West byl také populární mezi některými prezidenty USA, kteří jej používali jako své zimní sídlo. Nejvíce jej využíval Harry Truman, který zde vybudoval komplex budov, pojmenovaný Truman Annex (je v podstatě součástí místní vojenské základny) a zejména Little White House, který jsme navštívili.

Na ostrově se nachází údajně nejjižnější místo pevniny USA, pojmenované Southernmost point. To je neustále obleženo turisty, kteří se fotí u příslušné zeměpisné značky. Ve skutečnosti existuje ještě trošku jižnější kus pevniny, ale ten je součástí přilehlé vojenské základny, kde se turisté fotit nemohou. Na vojenské základně jsou umístěny velké radary, které sledují průplavy do mexického zálivu, Kubu a okolí.

Navíc existuje velké uměle vybudované betonové molo, které také zasahuje jižněji. Je součástí památníku obětem AIDS.

Na západním konci ostrova se nachází historický přístav, který slouží také jako procházkové molo pro turisty s množstvím barů a restaurací (kde jsme také povečeřeli). S přístavem sousedí náměstí Mallory Square, které se večer přeplní turisty, aby sledovali nádherný západ slunce (zachyceno na videu níže).

Tipy pro Vás – Miami, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Miami lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Pokud se chcete zajet podívat do Orlanda, podívejte se na slevové nabídky BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Miami a okolí několik dní, lze si zakoupit 2, 3 nebo 5-denní Go Miami Card, která zahrnuje vstup na více než 35 atrakcí a další slevy.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Miami, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Odkazy:

Domů Fóra Florida Keys, Key West

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 2 roky, 7 měsíci.
Odpověď na: Florida Keys, Key West
Vaše informace: