Půjčení auta u Hertz v Miami

autor | 6.3.2014

Hyundai SonataProtože v USA se lidé dopravují zásadně autem, první auto jsme si zapůjčili hned po příletu do Miami na letišti. Zvolili jsme půjčovnu Hertz (vysvětlujeme v předchozím příspěvku).

Do půjčovny jsme se z letiště dopravili malým vláčkem MIA Mover, který asi jezdil sám bez řidiče. Došli jsme k přepážce Hertzu, zeptali se nás na jaké jméno je rezervace. Bylo nám sděleno, že námi rezervovaný vůz k dispozici není, ale že dostaneme za stejnou cenu o něco lepší. Také jsem nahlásil manželku jako druhého řidiče (bez toho by nesměla vůbec řídit), bohužel to bylo za příplatek. Oba jsme museli předložit řidičský průkaz a mezinárodní průkaz, cestovní pasy po nás nechtěli. Ještě jsem se ujistil, že platí cena uvedená v rezervaci, že jsou součástí neomezené míle a že můžeme autem jet do jakéhokoliv státu USA.

Na platební kartě si zablokovali částku odpovídající předpokládané ceně pronájmu a k tomu navíc 200 dolarů jaké zálohu na případné výdaje navíc, která mi bude vrácena když bude vše v pořádku.

Po vyřízení papírů jsme dostali doklady k autu a vyslali nás do garáže o patro výše na konkrétní parkovací místo. Po vchodu do garáže nás uvítaly Corvetty, Mustangy a další, a tak jsme pochopili, že jdeme špatně. „Obyčejná“ auta byla na druhé straně.

Nakonec jsme našli naše Hyndai Sonata. Moc pěkné a nové autíčko, podle dokladů je z roku 2013, tedy bude max. rok staré. Najeto má 20 tisíc mil. Ona všechna auta v garáži vypadala nově a nablýskaně, žádné vraky. Předpokládám, že jejich auta mají takovou obrátku, že je nechají najezdit pár desítek tisíc mil (což se asi stane během pár měsíců až roků) a pak auto prodají jako ojeté a pořídí nové.

Samozřejmou součástí je klimatizace, tempomat, autorádio s CD a MP3 přehrávačem. Zapůjčení navigace jsme odmítli, máme s sebou vlastní a pronájem od nich je dost drahý (za 2 měsíce bychom dali stejnou částku za kolik bychom si koupili vlastní).

Auto jezdí krásně, má poměrně měkké tlumiče, a tak na nerovnostech hodně plave. Zajímavostí je, že v USA auta mají poznávací značku pouze vzadu, vpředu není nic.

Naše další postřehy a praktické informace naleznete na stránce Půjčení auta v USA.

Tipy pro Vás – Miami, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Miami lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Pokud se chcete zajet podívat do Orlanda, podívejte se na slevové nabídky BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Miami a okolí několik dní, lze si zakoupit 2, 3 nebo 5-denní Go Miami Card, která zahrnuje vstup na více než 35 atrakcí a další slevy.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Miami, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz