Bezpečnostní a imigrační kontrola v Miami

autor | 5.3.2014

Vízum USAPřed příletem jsme v letadle shlédli instruktážní video, aby nás připravili co nás čeká na letišti. Také jsme ještě během cesty vyplnili celní formulář, kde jsme uvedli, že nic nepřivážíme a nemáme příliš vysokou hotovost.

Oproti minulosti se již vůbec nevyplňuje vstupní formulář I-94. Na všech hranicích Spojených Států je již všechno plně elektronické, a tak se i bez papírování ví kdy a kde jste do země vstoupili a kdy a kde jste ji opustili.

Nejprve přišlo na řadu to nejsložitější – imigrační kontrola. Šlo nám to relativně dobře, protože jsme narozdíl od ostatních měli víza a již jsme absolovovali výslech ohledně naší cesty na ambasádě v Praze.

Začalo to obrovskou frontou několika stovek lidí, ale šlo to docela rychle. Afroamerický pán začal obvyklými otázkami (odkud, co, kam, na jakou dlouho) a následoval údiv nad tím, že chceme celých 6 měsíců cestovat po USA. Ta doba ho asi překvapila i proto, že si myslel že jedeme na ESTA, tak jsem ho upozornil, že máme vízum. Pak nám odebrali otisky (ale narozdíl od jiných jen jedné ruky, protože již všechny naše otisky mají z ambasády), vyfotil si nás a zodpověděli jsme pár dotazů ohledně hotovosti a financích na platební kartě. Dostali jsme do pasu razítko s povolením pobytu do září a byli jsme vpuštěni.

Poté jsme delší dobu čekali na zavazadla a následovala další fronta na kontrolu. Pán se opět velmi podivil ohledně doby našeho pobytu (who would stay for six months in States?!) a též se mu i objem našich zavazadel na tak dlouhý pobyt zdál podezřele malý. Prošli jsme a byli jsme nasměrováni do uličky se zelenými značkami na zemi. Přemýšleli jsme, co asi ty zelené značky znamenají – asi že je u nás vše v pořádku a není potřeba další kontrola?

Pak přišla finální kontrola, tentokrát opět proskenování všech zavazadel. Ukázalo se, že zelená trasa je pro cizince a žlutá pro Američany, kteří měli u kontroly zavazadel přednost. Dokud přicházeli nějací Američané, my jsme museli čekat. Pak jsme úplně všechno dali na pás rentgenu, nikdo nic nenamítal a bylo hotovo. Konečně v USA.

Malým vláčkem MIA Mover jsme se přesunuli do areálu autopůjčoven, abychom si vyzvedli své auto.

Tipy pro Vás – Miami, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Miami lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Pokud se chcete zajet podívat do Orlanda, podívejte se na slevové nabídky BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Miami a okolí několik dní, lze si zakoupit 2, 3 nebo 5-denní Go Miami Card, která zahrnuje vstup na více než 35 atrakcí a další slevy.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Miami, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Bezpečnostní a imigrační kontrola v Miami

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 7 měsíci, 2 týdny.
Odpověď na: Bezpečnostní a imigrační kontrola v Miami
Vaše informace: