Let z Prahy přes Londýn do Miami

autor | 5.3.2014

LetNadešel den „D“. Brzy ráno jsme vyrazili na pražské letiště, jeli jsme s 2-hodinovou rezervou. Lepší 2 hodiny čekat a koukat než zmeškat důležité letadlo kvůli nějakým komplikacím při odbavení či kontrolách.

Let do Londýna

V Praze šlo vše velmi hladce. Protože jsme přišli brzy, nebyla u přepážky žádná fronta a hned jsme byli odbaveni. Bylo nám řečeno, že tašky dopraví až do Miami, takže při přestupování v Londýně to nebudeme muset nijak řešit. Nasnídali jsme se v McDonaldu a odebrali se k letadlům. Prošli jsme běžnou bezpečnostní kontrolou na letišti – kontrola pasů a palubních vstupenek, následně jsme z batohů vyložili na pás veškerou elektroniku – vše v pořádku, a odebrali jsme se čekat na letadlo.

V letadle do Londýna jsme dostali jen malé občerstvení, cesta trvala cca 2 hodiny.

Před letištěm Heathrow muselo naše letadlo udělat 2 kolečka nad Londýnem než na něj došla řada na přistáni. Druhou otočku pilot kupodivu udělal přímo nad centrem města, takže jsme si zdarma prohlédli Big Ben, ruské kolo a Tower Bridge. Takže do Londýna už nemusíme. 🙂

Londýn

Po opuštění letadla jsme vyhledali přepážku American Airlines pro navazující lety. Zde přišla podrobnější kontrola. První paní si zkontrolovala doklady a vízum a následovalo pár dotazů kam jedeme, co tam budeme dělat a jak dlouho tam budeme. Pak přišly podivnější dotazy zda jsme si svá zavazadla balili sami (nebo nám s tím někdo pomáhal), zda jsou všechny věci v zavazadlech naše, zda nám někdo dal něco k převozu do USA a zda nebylo některé z našich elektronických zařízení nedávno v opravě. Zřejmě řešili, zda nás někdo nevyužil k propašování čehokoliv. Šli jsme dále k přepážce, následovaly podobné dotazy o pobytu a navíc si paní zaznamenala adresu našeho pobytu (první hotel ve Florida City).

Pak jsme asi půl hodiny čekali než se dozvíme, z jaké brány nám letí letadlo. V obchodě jsme si za nemalé peníze s letištní přirážkou koupili sendvič, který dle reklamy na obalu doporučuje samotný Jamie Oliver. 🙂

Pak jsme se tam odebrali k letadlu a čekali další půlhodinu. Před nastupováním do letadla nás již nijak dál nekontrolovali, ale zjevně měli z našeho letu vytipováno několik lidí, které si odvedli vedle a některé velmi podrobně zkontrolovali (obsah zavazadel, osobní kontrola, sundání bot).

Let do Miami

Do Miami let trval cca 10 hodin. Občas to ubíhalo, občas to bylo hodně zdlouhavé. Cestu si bylo možné zpříjemnit pokusem o spánek, sledováním filmů či seriálů, čtením a jídlem.

Jídla jsme během letu dostali kupodivu hodně. V rezervaci letenky bylo uvedeno jen jedno hlavní jídlo a jedna svačina, ale nakonec jsme měli 1 velký oběd, 3 svačiny a před přistáním ještě malou pizzu.

Letadlo letělo přímým směrem z Londýna kolem Bermud. Jiní létají oklikou severem (kolem Islandu, Grónska, Kanady a dále na jih podél pobřeží Severní Ameriky). Náš pilot se toho nebál a vzal to přímo přes oceán. 🙂

Když jsme se přiblížili k Floridě, stočili jsme se na jih a nám tak do okna přímo svítilo zapadající slunce, takže jsme bohužel z pobřežních panoramat nic neměli.

Po přistání následovaly bezpečnostní a imigrační kontroly.

Tipy pro Vás – Miami, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Miami lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Pokud se chcete zajet podívat do Orlanda, podívejte se na slevové nabídky BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Miami a okolí několik dní, lze si zakoupit 2, 3 nebo 5-denní Go Miami Card, která zahrnuje vstup na více než 35 atrakcí a další slevy.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Miami, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz