National Postal Museum, Washington

autor | 17.7.2014

National Postal MuseumNárodní poštovní muzeum ve Washingtonu se nachází kousek od Union Station (hlavní vlakové nádraží), vedle muzea Národní gardy. Bylo založeno v roce 1993 a je součástí Smithsonian institutu, což znamená, že je muzeum opět zdarma. Budova, ve které se muzeum nachází, byla dříve hlavní poštou Washingtonu.

V muzeu najdete spoustu zajímavého čtení o doručování pošty v minulosti a v současnosti. Naleznete zde mnoho poštovních známek z 19. století. Nechybí zde také ukázky poštovních schránek z celého světa. K tomu se dozvíte něco o jejich historii a způsobu výroby.

Muzeum je rozděleno do dvou pater, v přízemí je veliká výstava poštovních aut od dostavníků po dnešní moderní vozy. Uvidíte zde též poštovní vlak, ve kterém se za jízdy pošta třídila.

Dále je zde expozice věnovaná doručování dopisů. Můžete zhlédnout video, které vám přiblíží, jak se dopisy a balíky zpracovávají a doručují od odesílatele až k příjemci. S tím souvisí i historie vzniku poštovních směrovacích čísel a následné automatizované zpracování adres příjemců. Můžete si osobně vyzkoušet historický přístroj pro čtení a ruční zadávání PSČ – na jeden dopis máte méně než 1 sekundu. Také se dozvíte, že dnes jsou veškeré adresy čteny výhradně počítačem, který si poradí i s velmi špatným krasopisem. Jen malý zlomek adres musí být předáno k přečtení člověkem.

Součástí muzea je také expozice věnovaná poštovní policii. Je to samostatná policejní jednotka, která řeší veškerou kriminalitu související s poštovními službami – krádeže, přepadení, falšování, ochrana zvláštních zásilek, přeprava peněz aj. Mají vlastní detektivy i zásahové jednotky.

Samozřejmě zde také musí být něco, co souvisí s 11. září 2001. Konkrétně je zde vystavena lehce poškozená poštovní schránka, která stála na ulici naproti věžím světového obchodního centra.

Pokud máte ve Washingtonu nějaké volné odpoledne, určitě se zde zastavte. Musíte projít běžnou bezpečnostní kontrolou. Výstava nás překvapila svojí velikostí. Čekali jsme pár místností, ale exponátů je zde opravdu dost. Muzeum vám zabere asi 1,5 hodiny času.

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra National Postal Museum, Washington

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 9 roky, 8 měsíci.
Odpověď na: National Postal Museum, Washington
Vaše informace: