National Museum of American History, Washington

autor | 5.7.2014

National Museum of American History

Smithsonian National Museum of American History je muzeum americké historie v centru Washingtonu na National Mall blízko Washingtonského monumentu hned vedle dalšího skvělého muzea přírodní historie. Čítá více než 3 miliony artefaktů, je největší v USA. Muzeum bylo pro návštěvníky otevřeno v roce 1964. Ročně ho navštíví více než 4 miliony lidí.

V muzeu najdete nepřeberné množství unikátních věcí typických pro Spojené státy. Budova je rozdělena do 3 pater do mnoha místností s určitým tématem. Stále zde probíhá výstavba, některé místnosti budou otevřeny v roce 2015, další v roce 2016. Už tak je sbírka obří, nedokážeme si představit další exponáty, v muzeum pak opravdu strávíte celý den. My jsme zde strávili 3 hodiny a to jsme neprocházeli pečlivě všechny dostupné poklady.

Výstava prozkoumává všechny události USA, od války za nezávislost až do současnosti. Je zde oddělení s jídlem a stolováním, Amerika na cestách, Američtí prezidenti, První dáma, Výstava mezi těmito zdmi – zrekonstruovaný dům, který stál 200 let na 16 Eml Street, Sbírka o elektřině, Mechanické stroje, Na vodě – lodě, námořníci, piráti, život na lodi a další.

Jedním z hlavních lákadel je originál americké vlajky téměř 200 let starý a expozice bitvy u Baltimoru. Vlajka je umístěna ve speciální kontrolovatelném prostoru, nesmí se fotit. Bitva u Baltimoru byla klíčová pro všechny Američany. Byla zde vymyšlena slova k písni, která se 3. března 1933 stala Americkou státní hymnou.

Muzeum se nám velice líbilo. Pokud chcete vidět jak Američané žili a žijí dnes, určitě muzeum navštivte. Má to i tu výhodu, že je muzeum zahrnuto do celku Smithsonian, což znamená, že je ZDARMA. A není to nějaké nudné muzeum, zabaví každého, i když jste třeba dějepis ve škole nenáviděli.

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra National Museum of American History

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 9 roky, 9 měsíci.
Odpověď na: National Museum of American History
Vaše informace: