Pronájem auta v USA

autor | 7.2.2014

AutoPo Spojených státech se cestuje zásadně autem. Každý Američan má své auto a bez něj se nikam nehne. Pěšky se prý chodí pouze na záchod, z domu do auta, z auta do obchodu a zpátky. Ve městech se využívá veřejná doprava, ale mimo město veřejná doprava moc není, meziměstské vlaky populární nejsou.

Naše cestování po USA má být především road trip, takže budeme potřebovat auto většinu doby (s výjimkou situace, kdy se budeme chtít delší dobu vyskytovat v centru velkého města).

Vzhledem k délce pobytu by nejekonomičtější možná bylo nějaké ojeté auto zakoupit, ale to pro neimigranty není možné. Takže jedinou variantou je si auto zapůjčit.

Bohužel to není nejlevnější záležitostí. Spolu s benzínem to asi bude největší nákladová položka. Nejlevnější variantu jsme nalezli u půjčovny Hertz. Ostatní půjčovny (National, Alamo a další) se sice na první pohled tvářily výrazně levnější, ale pak se v posledním kroku rezervace záhadně připočetly další příplatky a poplatky a cena byla úplně v jiných dimenzích. Navíc Hertz si účtuje nejnižší poplatek za to, že auto odevzdáte jinde (drop fee).

Trochu nám situaci komplikuje to, že neexistuje možnost zarezervovat si auto bez uvedení místa a termínu vrácení. To by bylo pro nás nejlepší, protože my nevíme kdy a kam přesně nás cesty zavedou a kde nakonec budeme auto vracet. Prý to prostě tak udělat nejde, protože musí vědět do kdy auto budeme mít, aby s ním mohli počítat pro další použití. Takže řešením je odhadnout přibližnou dobu pronájmu, přibližné místo odevzdání a pak lze telefonicky řešit případné změny (zkrácení, prodloužení, změna místa vrácení).

Takže to zřejmě uděláme tak, že na první část našeho cestování si půjčíme na měsíc běžné auto na letišti v Miami a odevzdáme v Houstonu. Tam si totiž budeme chtít půjčit něco dražšího (malé SUV) na lepší cestování po pouštích dále na západ a zejména na projíždění národních parků.

Naše další postřehy a praktické informace naleznete na stránce Půjčení auta v USA.

Domů Fóra Pronájem auta v USA

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 10 roky, 2 měsíci.
Odpověď na: Pronájem auta v USA
Vaše informace: