Kennedy Space Center – Rocket garden

autor | 28.3.2014

Při příjezdu k návštěvnickému centru Kennedyho vesmírného střediska nelze přehlédnout panorama několika vystavených raket. Vidět lze rakety Mercury-Redstone, Altas a Titan, které posílaly astronauty do vesmíru. Část jsou repliky, část jsou skutečné rakety, které zbyly po zrušení příslušných vesmírných projektů. Vlézt si lze do modelů kapsulí Mercury, Gemini či Apollo.

Kennedy Space Center - Rocket gardenSvou velikostí překvapí motor prvního stupně rakety Saturn V (na raketě jich bylo celkem 5) – ještě lépe to uvidíme v Saturn V/Apollo centru, kde je vystavena kompletní skutečná raketa Saturn V (která takéž zbyla po zrušení projektu Apollo).

Jako bonus zde je též vystavena úniková raketa pro nově připravovanou kapsuli Orion (launch abort system), která má v budoucnu vynášet astronauty do vesmíru. Únikové rakety jsou umístěny během startu nad kapsulí s lidskou posádkou a v případě vážného problému (havárie nosné rakety) s posádkou „vystřelí“ pryč a odnese ji do bezpečné vzdálenosti.

Tipy pro Vás – Orland, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Orlandu lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com a BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Orlandu a okolí několik dní, lze výrazně ušetřit zakoupením 2 nebo 4-denní Go Orlando Card, která zahrnuje vstup do Kennedyho vesmírného střediska a dalších více než 44 atrakcí (např. Legoland, Wonderworks, Ripley’s Believe It Or Not, Titantic).
  • HotelsCombined.com – ubytování v Orlandu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Odkazy: