Podél pobřeží do New Yorku, Sandy Hook

autor | 31.7.2014

Sandy Hook LighthouseCestu z Philadelphie do New Yorku jsme si vybrali podél pobřeží. Jeli jsme tedy ve státě New Jersey. Toto pobřeží je typické pro velké množství majáků. Dva z nich jsme také navštívili. Pokud budete mít někdy cestu do New Jersey, určitě se zde zastavte. Pobřeží je velice krásné, plné honosných staveb a přírodních úkazů. Zastavili jsme se i na dvou vyhlídkách, ze kterých měl být výhled na Manhattan.

Sandy Hook

Sandy Hook je ostrov, vyčnívající do zátoky Lower Bay, přímo doprostřed lodní cesty z Atlantského oceánu do New Yorku. Proto se jednalo o velmi strategické místo.

Nalezneme zde nejstarší funkční maják ve Spojených státech – Sandy Hook Lighthouse. Postaven byl v roce 1764, v té době stál jen 150 metrů od pobřeží. V dnešní době díky pobřežnímu driftu je maják 2,4 kilometru od pobřeží. Je to neuvěřitelné, jak se za tak krátkou dobu mění tvar země. Maják byl postaven, aby byl nápomocen námořníkům, jedoucím do New Yorku z jižní strany.

Na konci ostrova je bývalá vojenská pevnost Fort Hancock, jejíž součástí byla Nine Gun Battery s devíti velkými děly pro obranu přístupové cesty k New Yorku. Pevnost fungovala v letech 1874 až 1919. Dnes je celá oblast rozpadlá a uzavřená. Část prostoru využívá pobřežní stráž. Na místě jednoho rozbořeného krytu je postavena vyhlídka na Manhattan, při dobrém počasí je docela pěkný výhled. Bohužel fotky nejsou moc kvalitní. Pohled ale stojí za to.

Hned vedle se nacházelo další vojenské zařízení Sandy Hook Proving Ground. Dnes též již opuštěné místo, dříve používané pro testování zbraní a materiálu.

Twin Lights State Historic Site

Velice zajímavý dvojitý maják, sloužící také jako obrana New Yorku. Nyní slouží maják jako muzeum, ale ještě v roce 2008 byl spuštěn kvůli natáčení dokumentu o něm. Proč byly majáky dva? Kvůli Sandy Hook majáku, aby si námořníci nespletli směr a nenajeli špatně na pobřeží. Vyhlídka je zde na celý ostrov Sandy Hook.

Mount Mitchill Scenic Overlook County Park

Další vyhlídka měla být v tomto parku. Bohužel výhled nestál za nic. Stromy kolem parku znemožňovaly jakýkoliv výhled na Manhattan, jen jsme viděli moře. Ani nemáme žádné fotky.

Pohřebiště lodí New York

Měli jsme zajímavý tip od jednoho cestovatele, abychom se podívali na pohřebiště lodí. Lodě jsou umístěny u silnice Arthur Kill Rd v New Yorku. Je jich tu opravdu dost, bohužel se k nim nemáte šanci dostat. Kolem je močál, a tak je nejlepší zaparkovat u malého nenápadného hřbitova a nakouknout přes stromy. Kdyby zde byla nějaká cestička až k vodě, pohled by byl určitě fascinující.

Pokud budete cestovat stejně jako my, určitě se na těchto místech zastavte. Jsou dobře přístupná a zajímavá. Doporučujeme.

Tipy pro Vás – New York

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v New Yorku se slevou
  • New York City Pass – vstupy na několik největších atrakcí se slevou (např. Empire State Building, muzeum historie, socha svobody aj.)
  • New York Explorer Pass – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr z 50 položek, sleva až 45%
  • The New York Pass – 1 až 7-denní vstupenka na 80 atrakcí, lze zkombinovat s jízdenkou na vyhlídkové autobusy
  • Expedia – levné letenky, pronájem aut, ubytování a atrakce v New Yorku
  • HotelsCombined.com – ubytování v New Yorku, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com či Hotels.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Podél pobřeží do New Yorku, Sandy Hook

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 9 roky, 8 měsíci.
Odpověď na: Podél pobřeží do New Yorku, Sandy Hook
Vaše informace: