Smithsonian’s National Zoo, Washington

autor | 14.7.2014

Zoological ParkZoologická zahrada téměř v centru Washingtonu D.C. spadá také do Smithsonian institutu. Vstup je samozřejmě zdarma. ZOO bylo založeno v roce 1889 a řadí se mezi nejstarší ZOO zahrady v USA. Národní ZOO má dva areály, jeden areál najdete 20 minut od National Mallu (ten jsme my navštívili) a druhý je ve Virginii tzv. SCBI (biologický institut) – tento institut je neveřejný a školí biology a vědce. Dohromady mají na 2000 zvířat (400 různých druhů), zhruba pětina z nich je ohrožena nebo se blíží k vyhynutí. Celé ZOO je postavené proto, aby chránilo a rozmnožovalo ohrožené druhy zvířat.

Hlavním lákadlem zahrady jsou obří pandy. Můžete je obdivovat jak ve výběhu, tak jim uzpůsobeném pavilonu. My jsme viděli dva jedince a jedno malinké mládě. Mají zde také pavilon obojživelníků a plazů, ptáků, domácích zvířat, amazonský a asijský pavilon. Nesmí chybět savci a hlavně šelmy. Je zde veliký výběh pro slony, který je téměř uprostřed, takže když procházíte parkem, slony máte stále na očích, pokud se vám ovšem neschovají, jako nám, před horkem.

Je pravda, že co se týče obojživelníků, hadů a ptáků má ZOO velikou sbírku. Ale co se týče větších zvířat, výběr není až tak veliký, jako třeba v ZOO v Miami.

Na ZOO si určitě vyčleňte samostatný den. Ne že bychom zkoumali každého živočicha co zde mají, ale i tak náš výlet trval 7 hodin (i s cestou). Pokud máte ve Washingtonu čas a nebo máte děti, je to ideálně strávený den. Všude je, jak jinak, plno jídla a zábavy pro malé i velké. ZOO je dělané hodně interaktivně, takže si můžete například sáhnout na srst medvěda nebo hadí kůži.

Oficiální stránky: Smithsonian’s National Zoo

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Smithsonian’s National Zoo, Washington

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 4 roky.
Odpověď na: Smithsonian’s National Zoo, Washington
Vaše informace: