Great Falls Park

autor | 3.7.2014

Great Falls ParkGreat Falls Park je malý a krásný park ve státě Virginia. Nachází se podél řeky Potomac.

Když toto místo objevil George Washington, rozhodl se spolufinancovat výstavbu vodního kanálu, který by usnadnil přepravu zboží mezi Pensylvánií a Marylandem. Tento kanál byl první vybudovaný na území USA, v roce 1785. Pokrok šel však dopředu a po zavedení železnice se od přepravy lodí upustilo. Důvodem byly také vysoké náklady a nevyzpytatelná řeka, která se často vylévala z břehů. Kanál tak fungoval jen pár desítek let. Kdysi zde také stál zábavní park, bohužel byl zničen povodněmi, a tak zde najdete pouze piknikové stolečky a ohniště. Patrné jsou pozůstatky vodního kanálu, ale po 200 letech od ukončení jeho provozu toho moc není.

V roce 1966 byl park převeden do správy národních parků – NPS (National Park Servis).

Do parku se pohodlně dostanete autem. Cena je $3 za osobu. Pokud máte America The Beautiful Pass, budete to mít zdarma. U hlavního návštěvnického centra je veliké parkoviště, ty nejhezčí scenérie můžete vidět kousek od něj. Základní prohlídka řeky a vodopádů je zcela nenáročná, zvládnete to za půl hodiny. Pokud vám to nebude stačit, lze vyrazit na delší túry podél řeky Potomac.

Protože bylo asi 33°C ve stínu, rozhodli jsme se, že se podíváme jen na vyhlídky v blízkosti návštěvnického centra.

Overlook 1 – Naskytnete se vám výhled na vodopády. Pokud vám bude přát počasí, vodopády budou krásně osvícené sluncem a fotografie bude mít zajímavé barvy. Buďte opatrní, na vyhlídce jsou malé skalky, budete přes ně muset přejít, nejsou tak nebezpečné, ale určitě doporučujeme pevnou obuv. Opravdu nás zarazilo, že malé děti (2-5 let) chodí po takových místech v žabičkách nebo v sandálkách.

Overlook 2 – Další moc pěkná vyhlídka. Jste dál od vodopádů, takže se vám naskytne jiný úhel pohledu.

Overlook 3 – Před tímto výhledem si můžete prohlédnout sloup s výměrem záplav tohoto okolí. Naposledy zde byly zaznamenány povodně v roce 1996. Na této vyhlídce už moc vodopády neuvidíte. Řeka a hlavně skály, které mají různá zbarvení, určitě stojí za vidění.

Park se nám moc líbil. Mrzelo nás, že jsme nešli dále. Ale bylo opravdu moc velké horko a navíc dusno. Takže jsme si udělali jen krátkou procházku a pak jsme se vrátili. Cesta z Washingtonu trvá necelou 3/4 hodinku. Pokud máte ve Washingtonu nějaký volný čas, určitě se sem zajeďte podívat.

Další informace: Great Falls Park (nps.gov)

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

 

Domů Fóra Great Falls Park

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 9 roky, 9 měsíci.
Odpověď na: Great Falls Park
Vaše informace: