National Independence Day Parade, Washington

autor | 7.7.2014

Independence Day Parade

4. července jsme v centru Washingtonu sledovali oslavy Dne nezávislosti, zde známého spíše jen jako July 4th. Jedním z hlavních bodů programu byla velkolepá přehlídka National Independence Day Parade.

Byla to přehlídka hudebních, tanečních a sborových skupin. Slavnostní průvod šel po Constitution Avenue, tedy po celé jedné straně velkého centrálního parku National Mall. Průvod trval 2 hodiny.

Účast v průvodu není jednoduchá záležitost. Každá skupina zde reprezentuje svůj stát a je po náročných předkolech vybírána samotným guvernérem příslušného státu. Jsou zde nejlepší z nejlepších.

Každý stát ukázal své vlajky, barevné ladění oděvů a také typickou kulturní věc pro danou oblast. Byli zde mažoretky, orchestry, hasiči, tanečnice, kovbojové, stará auta, gumové postavičky a spousta různé hudby.

Mysleli jsme si, že zde bude více diváků. Představovali jsme si ulici narvanou k prasknutí a báli jsme se, abychom vůbec nějaký průvod viděli, ale naše obavy nesplnily. Diváků bylo dost, ale ulice je dost dlouhá na to, aby pojala takovéto množství lidí. Našli jsme si velice strategické místo na křižovatce s 15. ulicí. Zážitek stál za to. Málem jsme zavařili foťák, máme neuvěřitelných 350 fotek. 🙂

Večer se u National Mallu konal neméně velkolepý ohňostroj, brzy bude podrobná reportáž.

Vše se samozřejmě odehrávalo za přísných bezpečnostních opatření. Všechny přístupové cesty k National Mallu byly zablokovány autobusy postavenými napříč ulicí, všude spousta policistů, v postranních uličkách množství velkých tmavých aut s policisty v pohotovosti, viděli jsme několik Hummerů vojenské policie a vozidla FBI, ve stanicích metra se pohybovaly protiteroristické jednotky a do některých částí parků se mohlo jen po osobní bezpečnostní prohlídce.

Celý den se odehrál v poklidné přátelské atmosféře bez jakéhokoliv incidentu. I počasí se velmi vydařilo. Bylo slunečno, ale nikoliv vedro. Den předtím byla tropická vedra, ale přes noc se přehnala bouřka, která Washington zchladila. Prý to byla za poslední roky nejpovedenější oslava.

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra National Independence Day Parade

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 9 roky, 9 měsíci.
Odpověď na: National Independence Day Parade
Vaše informace: