Den nezávislosti 4. července

autor | 30.6.2014

Independence Day, Washington D.C.Pomalu se blíží jeden z hlavních svátečních dní Američanů – Den nezávislosti (jim spíše známý jako Fourth of July). Shodou okolností budeme letos toho dne přímo ve Washingtonu D.C., a tak si to náležitě užijeme a budeme vás podrobně informovat. Vyzkoumali jsme, co toho dne očekávat.

Den nezávislosti je oslava přijetí Deklarace nezávislosti Spojených států, ke kterému došlo v 4. července 1776. Tím se Státy osamostatnily od Velké Británie a začala jejich zcela samostatná pouť. Tento den je každý rok oslavován zejména festivaly, koncerty, přehlídkami, ohňostroji, pikniky a srdceryvnými patriotickými politickými proslovy. Většina úřadů a jiných veřejných institucí mívá zavřeno, s výjimkou muzeí, která naopak pořádají speciální prohlídky a jiné akce. A vše musí být zabarveno do barev národní vlajky – červené, bílé a modré.

Další informace: Independence Day (Wikipedia)

Den nezávislosti ve Washingtonu

Ve Washingtonu se toho ten den děje mnoho, nás zaujalo následující.

Nejdůležitější je velká přehlídka hudebních souborů, armády, speciálních jednotek a mnoho dalšího, zvaná America’s National Independence Day Parade. Přehlídku obvykle sledují stovky tisíc diváků. Zúčastnit se nemůže jen tak ledajaká hudební skupina, musí být doporučena guvernérem svého státu a projít náročným výběrem. Zastoupeny jsou pak všechny státy USA.

Samozřejmě nesmí chybět velkolepý ohňostroj. Startuje v 9 hodin večer v okolí parku National Mall – obrovského prostranství mezi Washingtonským monumentem a U.S. Capitolem. Celý prostor se v tento den obvykle zcela zaplní lidmi, kteří si udělají celodenní piknik.

V parku National Mall bude v průběhu víkendů před a po Dni nezávislosti mnoho dalších kulturních akcí, představení uměleckých sborů, řemesel aj.

V poledne bychom mohli očekávat slavnostní salvu „salute to the union“.

Další informace: 10 Ways to Celebrate Independence Day in Washington, DC

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Den nezávislosti 4. července

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 5 měsíci.
Odpověď na: Den nezávislosti 4. července
Vaše informace: