Památníky National Mall, Washington

autor | 16.7.2014

Thomas Jefferson MemorialNa západní straně National Mall v centru Washingtonu se rozprostírá park s více než 7 památníky významných amerických osobností a událostí v dějinách Spojených států. Tuto část jsme si nechali jako samostatnou, abychom mohli park prozkoumat podrobně a strávit tak hezké chvíle obklopeni zelení.

World War II. Memorial – Památník věnovaný II. světové válce. Moc pěkně postavený. Je rozdělen na dvě věže, z nichž jedna znázorňuje Pacifik a druhá Atlantik. Po okraji jsou žulové kameny jednotlivých států. Uprostřed pěknou atmosféru dodává fontána.

Vietnam Veterans Memorial – Velice pěkně postavený památník věnovaný veteránům z Vietnamské války. Určitě stojí za pár fotek.

Lincoln Memorial – Jeden z nejznámějších památníků Washingtonu D.C. Určitě si nenechte ujít procházku kolem vodní nádrže Reflecting Pool, kde je krásný výhled jak na Lincolnův memoriál, tak na Washington Monument. Uvnitř památníku naleznete sochu Lincolna jak vzhlíží na celý National Mall. Socha nevypadá tak veliká jak se nám zdálo z amerických filmů. Kolem sochy můžete obdivovat hezky zdobený strop a zdi celého památníku.

Korean War Veterans Memorial – Podobně jako Vietnam Memorial je i tento věnovaný památce veteránů z války.  Moc se nám líbily sochy uprostřed památníku. Velice zajímavý nápis je vytesán do jedné zdi – Freedom is not Free, určitě je dobré se nad touto větou zamyslet.

DC War Memorial – Malý, prostý památník věnovaný vojákům bojujícím v I. světové válce.

Martin Luther King Jr.  Memorial – Asi netřeba představovat muže, kterému je tento památník věnován. Martin Luther King Jr., bojovník za černošská práva. Památník je moc pěkný a je zde hezký výhled na zátoku řeky Potomac, zvanou Tidal Basin.

Franklin Delano Roosevelt Memorial – Prezidentský památník, věnovaný prezidentovi Rooseveltovi. Celý památník působí velice uklidňujícím dojmem. Krásné umělé vodopádky atmosféru jen utvrzují. Určitě stojí za vidění.

Thomas Jefferson Memorial – Velice honosný memoriál věnovaný dalšímu z řady amerických prezidentů. Z památníku je krásný výhled na Washington monument a na zátoku Tidal Basin, na druhé břehu si můžete půjčit šlapadla a užít si romantické odpoledne. Uvnitř memoriálu je socha Jeffersona a krásné zdobené zdi. Určitě stojí za procházku, můžete si projít celý okruh a vrátit se zase zpátky k Washington Monumentu.

Procházka kolem těchto památníků vám zabere zhruba 2 hodinky. Terén není vůbec náročný, jste obklopeni zelení a atmosféra hlavního města USA na vás dýchá ze všech stran. Pokud byste se chtěli o memoriálech dozvědět něco více, jsou k dispozici informační centra. Stánky s občerstvením a WC jsou skoro u každého památníku. Velice příjemně strávený den. Doporučujeme.

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Památníky National Mall, Washington

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 2 roky, 8 měsíci.
Odpověď na: Památníky National Mall, Washington
Vaše informace: