Walnut Canyon National Monument

autor | 16.4.2014

Walnut CanyonWalnut Canyon je kaňon ve státě Arizona, ve kterém lze nalézt pozůstatky obydlí předkolumbovských obyvatel. Těm se říkalo Sinanguové, což pochází ze španělštiny a znamená to „bez vody“. To vystihuje způsob života těchto lidí, kteří žili ve vyprahlém kaňonu, kterým jen velmi výjimečně v období dešťů protekla nějaká voda. Tito lidé se tak stali specialisty na dlouhodobé skladování vody, museli si jí schovat i na několik měsíců dopředu. Své obydlí si stavěli ve zdech kaňonu, využívali přírodních skalních převisů, ve kterých si stavěli malé místnosti. Další ruiny obydlí lze nalézt nad kaňonem.

Obyvatelé kaňonu se kolem roku 1250 náhle odstěhovali pryč, a jako obvykle, přesné důvody nejsou známé. Buď bylo prostředí již příliš nehostinné nebo se objevily nepřátelské kmeny. A tak bylo na čase jít dál.

Kaňon je částečně přístupný pro turisty, cca hodinová procházka nabídne vyhlídku na kaňon, ale také vás přivede k několika pozůstatkům obydlí. Bohužel mnoho z nich bylo velmi poškozeno v minulém století. Bylo totiž zvykem, že si tehdejší turisté odnášeli něco na památku. Připravte se na krátký sestup do kaňonu a pak zase zpět nahoru.

WWW: Walnut Canyon National Monument

Domů Fóra Walnut Canyon National Monument

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 10 měsíci.
Odpověď na: Walnut Canyon National Monument
Vaše informace: