Independence Park, Philadelphia

autor | 27.7.2014

Independence Hall

V Philadelphii jsme navštívili zásadní historické místo v USA – Independence Hall a okolí, kde byla sepsána a podepsána Deklarace nezávislosti, Ústava Spojených států a další důležité dokumenty.

Všechny důležité budovy stojí v těsné blízkosti sebe. Je tedy výhodné zaparkovat přímo na parkovišti, které nabízí návštěvnické centrum. Není levné, ale lepší a levnější alternativu jsme nenašli. V okolních ulicích nezaparkujete.

Independence Hall

Budova, kterou zná každý Američan a alespoň jednou v životě by ji měl navštívit. Zde se totiž začala psát americká nezávislost. Dne 4. července 1776 byla v Independence Hall schválena a podepsána Deklarace nezávislosti. Všech 13 tehdejších amerických kolonii se dohodlo, že se nebudou nadále podřizovat Británii a podepsáním této deklarace se chtěli osamostatnit. Nakonec se shodli na tom, že zachovají současné rozdělení na státy a vytvoří federaci. Svátek se slaví 4.července, ačkoliv Adams (který přesvědčil porotu o správnosti návrhu Thomase Jeffersona) chtěl svátek slavit již 2. července, kdy byla Deklarace opravdu podepsána.

Vstup do Independence Hall je zdarma. Je ovšem lepší se zaregistrovat přes Internet alespoň pár dní předem. Registrace stojí $1,50 na osobu a zajistí vám klidný a jistý vstup. Zvláště v letních měsících bývá často vyprodáno během pár hodin. Vstupenky si musíte vyzvednout maximálně 45 minut před vstupem, jinak propadnou. Na prohlídku se dostavte minimálně půl hodiny předem, kvůli bezpečnostním kontrolám vznikají fronty.

Prohlídka je brána velice osobitě a zábavně. Průvodce vtipkoval a vyprávěl různé historky z minulosti. Zajímavým a zábavným způsobem nám vylíčil historii Independence Hall a procesu tvorby důležitých dokumentů. V hlavní místnosti nejvyššího soudu se musí být potichu a respektovat slavnostní a historickou podstatu.

Vřele doporučujeme. Krásné místo, plné historie a počátku Spojených států. Prohlídka trvá 30 minut.

Liberty Bell

Zvon je považován za ikonu americké nezávislosti a my jen dáváme za pravdu, že atmosféra kolem zvonu byla přímo vznešená. Každý se chtěl u zvonu vyfotit a každý si pečlivě četl vysvětlivky v expozici. Zvon byl nejprve umístěn v Independence Hall. Od roku 1850 je s typickou trhlinou vystavován jako symbol nezávislosti.

Původně sloužil jako upozornění zákonodárcům, že je svoláno legislativní zasedání, a ostatní občany informoval o veřejných schůzích. Zvon se stal slavný poté, co prý zazvonil 4. července po zasedání druhého kontinentálního kongresu, i když zvonit neměl.

Prohlídka expozice Liberty Bell je také zdarma a není nijak omezena počtem vstupenek. Vystojíte si frontu, projdete bezpečnostní prohlídkou a pak si můžete přečíst zajímavé povídání o Deklaraci nezávislosti a o Liberty Bell. Prohlídka nám trvala asi 15 minut.

US Mint

Další budovu, kterou jsme navštívili, byla mincovna Spojených států. Nachází se kousek od Liberty Bell a vstup je zdarma. Musíte projít bezpečností kontrolou, bohužel se zde nemůže fotit ani natáčet. Mincovna byla založena v roce 1792 a od té doby je v nepřetržitém provozu. Mincovna je největší v celé zemi. Další pobočky jsou v Denveru, San Franciscu, West Pointu a Fort Knoxu.

Výstava je velice hezky postavena. Můžete si sáhnout na různé stupně tvorby mincí, můžete si virtuálně projít místa v celé budově. Celé druhé patro je prosklené a vy tak máte možnost nahlédnout do opravdové dílny mincí. Od tvarování plátů až po zkoumání kvality hotové mince. V mincovně se mimo jiné také vyrábí medaile, k tomu je uzpůsobena speciální místnost.

Pokud máte čas během návštěvy historického parku, určitě sem zajděte. Je to moc zajímavá interaktivní podívaná. Prohlídka nám zabrala kolem 1,5 hodiny.

Historický park v centru Philadelphie patří mezi klíčové památky, které byste měli na své cestě po východním pobřeží USA určitě navštívit. I když nemáte dostatek času, malý jednodenní výlet, ať už z New Yorku nebo Washingtonu, stojí za podniknutí. Vřele doporučujeme.

Tipy pro Vás – Philadelphia

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Philadelphii se slevou
  • Philadelphia CityPASS – vstupy na několik největších atrakcí se slevou (např. akvárium, ZOO, věznice aj.)
  • The Philadelphia Pass – 1 až 5-denní vstupenka na 40 atrakcí
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Philadelphii, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Independence Park, Philadelphia

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 3 roky, 3 měsíci.
Odpověď na: Independence Park, Philadelphia
Vaše informace: