Buffalo, New York

autor | 16.6.2014

Coca-Cola Field, BuffaloBuffalo je město na západě státu New York na břehu Erijského jezera, kousek od Niagarských vodopádů.

Jeden den pobytu v Niagara Falls jsme měli vyhrazený právě na prohlídku tohoto města, jenže nám nepřálo počasí. Po několikaměsíčním pobytu na vyprahlém slunném západním pobřeží USA jsme úplně zapomněli, že nám počasí může zkazit plány. Skoro celý den prší.

V Buffalu jsme si prohlédli přístav a Naval & Military Park, kde je vystaveno množství válečných lodí, vozidel, vrtulníků a dalších. Koukali jsme jen zadarmo ze břehu, protože lodí, letadel a ponorek jsme viděli již mnoho.

K obědu jsme zašli do náhodně vybrané restaurace, kde jsme museli ochutnat místní specialitu – Buffalo Wings. Čekal jsem něco lepšího. Místní kuřecí křidélka jsou speciální tím, že se při přípravě používá hodně octa. Takže si představte klasická smažená křidélka, která ještě vymácháte v octu.

Po obědě jsme se šli podívat na místní sportovní svatostánek – baseballový stadion Coca-Cola Field, domácí hřiště týmu Buffalo Bisons. Zvenku z ulice nic zajímavého neuvidíte, ale kousek vedle je parkovací dům, z jehož střechy se nám podařilo nějaké snímky pořídit.

Po obědě jsme přejeli k City Hall, tedy radnici. Kupodivu nás při vstupu nečekala žádná bezpečnostní prohlídka, jako to bylo na několika předchozích námi navštívených radnicích. Výtahem jsme vyjeli do 28. patra, kde je v pracovních dnech od 8 do 17 hodin vyhlídka (observation deck). Výhled na centrum Buffala a okolí byl nádherný, jenže z toho nemáme žádné foto ani video, protože nepřetržitě pršelo a skrz sklo nebylo možné nic zaznamenat. Takže to, že jsme tam byli, nám prostě budete muset věřit. 🙂

Tipy pro Vás – Buffalo, Niagara Falls

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Buffalu a okolí lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Buffalu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Buffalo, New York

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 9 měsíci.
Odpověď na: Buffalo, New York
Vaše informace: