Coney Island, Brooklyn, New York

autor | 1.8.2014

Coney Island, New YorkConey Island je poloostrov v jihozápadní části Brooklynu. Je zajímavý tím, že je zde zábavní park a krásné pláže. Žije tady kolem 600 tisíc  lidí. V polovině 20. století dosáhl svého populárního maxima. Od té doby se sice postavil nový zábavní park, ale Coney Island už není tolik oblíbený jako dřív. V posledních letech se zde postavil MCU stadion, který je domovem pro basebalové hráče.

Doporučujeme navštívit restauraci Nathan´s, specializující se na hot dogy. Tento obchod si otevřeli v roce 1916 manželé z Krakova. Vymysleli Hot Dog a ten se stal nejpopulárnějším pokrmem v USA i na celém světě. Restaurace je na velice strategickém místě. Je kousek od metra, u Luna parku a pláže. Kromě tradičního pokrmu jsou zde různé mořské speciality a také hamburgery.

Zábavní park

Na Coney Islandu byly dříve 3 zábavní parky – Luna Park, Dreamland a Steeplechase park. Tyto parky se postupem času měnily a přestavovaly. Nyní je jen jeden park a to Luna Park s velice známou atrakcí Cyclone, což je historická dřevěná horská dráha, postavená v roce 1927. Jinak v Luna Parku naleznete klasické atrakce jako kolotoče, houpačky, vodní horské dráhy, střelnice a různé adrenalinové atrakce.

Coney Island Beach

Téměř 3 kilometry dlouhá písečná pláž je hlavní lákadlo této oblasti. Z centra Brooklynu je vzdálená asi 20 minut metrem. Prošli jsme se po promenádě. Zavítali jsme také na Steeplechase molo, ze kterého je krásný výhled na Luna park a v dáli můžete vidět World Trade Centrum. V okolí hrála hudba, lidé se bavili a užívali si volného dne u moře.

Prošli jsme se také vzdálenějšími uličkami po Neptune Ave, kde je park Leon S Kaiser Playground. V uličkách mimo promenádu a Luna Parku na nás Coney Island nezapůsobil. Ulice jsou zde špinavé, pohybují se zde podivné existence a potkávali jsme jen černochy.

Pokud si chcete Coney Island užít, pohybujte se jen po promenádě a v okolí Luna Parku. Je zde také Aquarium. Bohužel nás tyto atrakce moc nezajímají a vysoké vstupné nás také nepřesvědčilo.

Tipy pro Vás – New York

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v New Yorku se slevou
  • New York City Pass – vstupy na několik největších atrakcí se slevou (např. Empire State Building, muzeum historie, socha svobody aj.)
  • New York Explorer Pass – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr z 50 položek, sleva až 45%
  • The New York Pass – 1 až 7-denní vstupenka na 80 atrakcí, lze zkombinovat s jízdenkou na vyhlídkové autobusy
  • Expedia – levné letenky, pronájem aut, ubytování a atrakce v New Yorku
  • HotelsCombined.com – ubytování v New Yorku, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com či Hotels.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz