Four Corners Monument

autor | 11.4.2014

Ve Spojených státech se nachází jedno zajímavé místo, ve kterém se dotýkají hranice 4 států – Arizony, Colorada, Nové Mexika a Utahu – zvané Four Corners. Na jeho místě je převážně turistická atrakce Four Corners Monument.

Four Corners MonumentS hranicemi těchto 4 států je to historicky trochu složitější. Původně byly hranice stanoveny pomocí přímek a následně tyto hranice v 19. století zaměřeny a označeny. Nicméně v té době došlo samozřejmě při zaměřování k nějakým chybám a nakonec bylo rozhodnuto, že přednost bude mít původní vyznačení hranic a nebudou to přesné původně zamýšlené přímky.

Podobně to bylo s Four Corners. Podle posledních měření je monument o 551 metrů mimo skutečný bod, kde se hranice kříží. Což ale také znamená, že na tehdejší dobu, kdy byl bod poprvé zaměřován, to byl obdivuhodný výkon, že se spletli jen o půl kilometru. Stěhování se však konat nebude, nechá se to takto a všichni se budou tvářit, že právě zde se kříží hranice.

Domů Fóra Four Corners Monument

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 8 měsíci.
Odpověď na: Four Corners Monument
Vaše informace: