Návštěva lékaře Immediate MD v Chicagu

autor | 21.6.2014

Immediate MD, ChicagoDosud jsme byli témě celé 4 měsíce v USA zdraví, nyní jsme již však kvůli drobnému zánětu potřebovali lékaře v Chicagu. Nyní vyvstala otázka kam zajít, co dělat a jak to řešit s cestovním pojištěním. Chvíli jsme hledali na Internetu. Samozřejmě je možné jít do kterékoliv nemocnice na pohotovost, jenže podle zkušeností lidí tam bývají mnohahodinové čekací doby a na konci závratné účty.

Narazili jsme však na menší rychlo-zdravotnická centra, která se specializují na rychlá ošetření neurgentních případů. Například obchodní řetězec Target provozuje takové kliniky v některých svých obchodech. Snadno vám pomohou s běžnými alergiemi, infekcemi, nachlazením, bolestmi apod.

Klinika Immediate MD

My jsme však v Chicagu našli další podobné kliniky Immediate MD. Zde kromě běžných obtíží řeší také očkování, pracovní a sportovní úrazy, všemožná vyšetření krve, cukru, cholesterolu aj. Na Internetu měla tato klinika vynikající hodnocení. Všichni si chválili rychlost – přijdete, vyplníte papíry, ihned jdete na základní vyšetření, ihned se vám věnuje lékař. Navíc by to mělo být výrazně levnější než v běžné nemocnici, přesto je to samozřejmě certifikované zařízení s licencovanými lékaři.

A tak jsme tedy vyrazili do Immediate MD. Kupodivu tam kromě jedné paní, která již však byla na odchodu, nikdo nebyl. Hned jsme dostali papíry k vyplnění – obvyklé údaje ohledně osobních údajů,předešlých nemocí a operací, léků, alergií atd. Následně jsme hned byli ochuzeni o částku 135 dolarů. To je prý standardní pevná částka na pokrytí základního vyšetření. Na případné další náklady bychom následně dostali účet, který musíme buď zaplatit my nebo pojišťovna.

Po malé chvilce si pro nás přišla zdravotní sestra, vyslechla problém, změřila tlak a teplotu. Ani jsme se nenadáli a už u nás byla doktorka. Nepůsobila na nás nějak přespříliš věrohodně, byla trochu roztržitá, mluvila dosti stručně, ale k věci. Dostali jsme recept na léky a rychle bylo hotovo. Všichni byli milí a vstřícní. Tak má fungovat zdravotnictví.

Návštěva lékárny

Pak následovala návštěva lékárny. Zajímavé je, že v lékárnách v USA nedostanete prostě nějaké balení s lékem, který vám byl předepsán, jak jsme na to zvyklí z ČR. Každý lék je připravován individuálně do malých lahviček (dóz) tak jak to jistě znáte z amerických filmů a seriálů. Na lahvičku je natištěno jméno pacienta, lékaře a další informace. Proto jsme na to museli v lékárně čekat 20 minut.

Cestovní pojištění

Také jsme řešili zda a jak náklady uhradit z cestovního pojištění, které jsme před odjezdem z USA uzavřeli. Obvykle je vhodné zavolat na asistenční službu, která vám poradí kam jít a co dělat. S mnoha zdravotnickými zařízeními vyjednají úhradu bez vaší účasti, tedy vy nemusíte platit nic. Pokud to nejde, tak obvykle zaplatíte na místě a pojišťovna vám to po návratu domů po doložení příslušných papírů proplatí.

My jsme předpokládali, že nás bude ošetření stát cca $100, což znamenalo dvě věci. Za prvé už jen několikaminutové telefonování z USA do ČR na linku asistenční služby by nás vyšlo na desítky dolarů. Za druhé u cestovního pojištění je obvykle určitá spoluúčast, tedy částka, kterou vždy hradí pojištěný a až náklady nad tuto částku hradí pojišťovna. My máme spoluúčast 5000 Kč, takže by nám to pojišťovna stejně neproplatila. Použití cestovního pojištění jsme tak vůbec neřešili a vše zaplatili z vlastního platební kartou.

Tipy pro Vás – cestovní pojištění

Doporučujeme použít srovnávače pojištění, které vám dle zadaných parametrů ukážou nabídky různých pojišťoven a následně vám zvolený produkt zprostředkují:

Nebo můžete pojištění uzavřít přímo u pojišťoven (může být výhodnější, pokud již u nich máte i jiné pojistné smlouvy), např.:

Domů Fóra Návštěva lékaře Immediate MD v Chicagu

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 2 měsíci, 2 týdny.
Zobrazen příspěvek 1 (z 1 celkem)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20783 Odpovědět
    David
    Host

    A co se stalo? Zuby? 🙂 jestli se můžu zepta

Zobrazen příspěvek 1 (z 1 celkem)
Odpověď na: Odpověď č. 20783 v Návštěva lékaře Immediate MD v Chicagu
Vaše informace: