Morro Bay

autor | 30.5.2014

Morro BayMorro Bay je malebné, malinké přímořské městečko. Ráj rybářů, romantiků a samotářů. Toto místo jsme objevili náhodou, při cestě do San Francisca jsme si chtěli trochu odpočinout a nadýchat se čerstvého mořského vzduchu. Pokud plánujete cestu do Kalifornie, nezapomeňte na toto město. Romantika okolí vás pohltí.

Morro Rock

Největší dominanta tohoto města – 177 metrů vysoká sopečná hora Morro Rock, která vás nenechá spát, díky své struktuře a umístění. Vznikla před 23 mil. lety a tvoří tzv. skupinu 9 sester v oblasti Los Osos. Morro Rock je nejznámější z této sestavy. Dříve byla hora lemována mořem, nyní je s pevninou spojena písečnou hrází. Autem můžete přijet až těsně k ní.

Byli jsme ubytováni v motelu s výhled na tuto horu. Je pravda, že okolí je opravdu bohaté na kopce a skaliska, ale tato hora, vystouplá z okolní krajiny, je něčím jiná, zvláštní, možná i tajemná. Každý večer se kocháme pohledem na západ slunce, který krásně rozzáří tuto horu.

Montana de Oro State Park

Pokud chcete zažít opravdovou divočinu Kalifornie, zajeďte do tohoto parku, tvrdí místní obyvatelé. Faktem je, že pobřeží, ke kterému se dá zajet autem, je opravdu nádherné. Krásná oblázková pláž, museli jsme si vzít pár suvenýrů, je super. Skaliska, obroušené kameny příbojem, nespočet fotogenických okamžiků. Celý park je zdarma a projedete ho celý za necelé 2 hodinky, podle toho jak moc se chcete kochat.

Morro Bay nás velice překvapilo, bylo zde moc hezky. Bohužel nám nepřálo počasí. Teplota se pohybovala jen kolem 15°C a ještě ke všemu foukal ledový vítr. Více míst jsme nenavštívili, raději jsme dodělávali články ze San Diega a plánovali další část naší cesty – San Francisco, Sequoia  National Park a Yosemite National Park.

Domů Fóra Morro Bay

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 8 měsíci, 2 týdny.
Odpověď na: Morro Bay
Vaše informace: