Jak jsme rozbili Jeep a dostali novou Kiu

autor | 25.4.2014

Kia SorentoZ Las Vegas jsme se měli 21.4. podívat na celý den do Death Valley, ale krátce po překročení hranic tohoto národního parku jsme píchli kolo u našeho Jeepu. Chvíli jsme zápasili s výměnou za rezervní – neplnohodnotné kolo pro dočasné použití. Poté jsme se rozhodli, že se raději vrátíme zpět do Las Vegas, protože speciálně Death Valley je to nejhorší místo, kde riskovat případný další problém. Kdybychom píchli ještě další kolo, bylo by to hodně složité, protože zde není žádný mobilní signál, široko daleko nic, vysoké teploty. Naštěstí občas projedou jiní turisté, ale zůstali bychom tam asi mnoho hodin než by přijela nějaká pomoc a bylo by to asi drahé.

Pak vyvstala otázka co dál s autem. Naštěstí minimálně v USA jsou služby půjčoven aut luxusní. Zavolali jsme na havarijní linku Hertz. Přímo jedna z voleb automatického robota na lince bylo píchnuté kolo. Po vyslechnutí hudby a ujišťování hlasu, že si váží naší trpělivosti, se ozval operátor. Sdělili jsme informace o autě, popsali problém, uvedli kde zrovna jsme.

Řešení bylo vynikající. Sdělili nám, že máme dojet na jejich pobočku na letišti v Las Vegas, kde máme toto auto normálním způsobem vrátit a místo něj dostaneme jiné.  To je pro nás i pro ně asi nejlepší řešení – my se nebudeme zdržovat dlouhým čekáním, než nám v pneuservisu poškozené kolo opraví, jim to také nenaruší jejich procesy a auto opraví v rámci běžné kontroly a údržby po vrácení. V obrovském objemu pronájmů aut je toto pro ně zcela bezvýznamný problém.

U pronájmu auta jsme měli pojištění proti ztrátě a poškození, takže jsme ani nic neplatili. Paní na přepážce jsme řekli, že bychom rádi dostali něco jiného než znovu Jeep Liberty, se kterým jsme nebyli moc spokojeni. Vyhověla nám a dostali jsme mnohem lepší krásnou Kia Sorento. Toto auto by nám mělo sloužit skoro 2 týdny, pak jej vracíme v Los Angeles a bereme si další. Nyní máme SUV pro ježdění po národních parcích Arizony, Nevady a Kalifornie, kde nejsou všechny cesty asfaltové. Pak naopak chceme něco obyčejnějšího na dálnice.

Kia Sorento je nádherné auto, pohodlné, prostorné. Však také patří do nejvyšší třídy SUV od Kia. Ale já bych si jej nekoupil, nevyhovuje mi jak se chová její automatická převodovka v kombinaci s tempomatem. Potřebovala by trochu vyladit. Když se jede do mírného kopce, nejprve do poslední chvíle drží vyšší převodový stupeň a dusí motor, čímž výrazně ztratí rychlost, pak náhle podřadí a prudce akceleruje, aby dohnala ztracenou rychlost, až to všechny pasažéry opře do sedadel.

Tipy pro Vás – Las Vegas

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Vegas.com, BestOfVegas.com – portály s nabídkou ubytování a vstupenkami na atrakce
  • Death Valley National Park Tour – výlety do Údolí smrti z Las Vegas
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Las Vegas a okolí se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování v Las Vegas, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Jak jsme rozbili Jeep a dostali novou Kiu

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Petra a poslední změna proběhla před 7 roky.
Zobrazen příspěvek 1 (z 1 celkem)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24165 Odpovědět
    Petra
    Host

    Ahoj,

    máme zamluvený pronájem Jeep Liberty, budeme 4 osoby a cestujeme cca 1 měsíc – červen po západě USA. Dočetla jsme se ,že jste ho měli původně také a nebyli moc spokojení – můžu se zeptat na hlavní nedostatky? Abychom věděli, čeho se vyvarovat, popř. jaké jiné auto si v půjčovně vybrat.

    Díky moc za odpověď

    Petra

Zobrazen příspěvek 1 (z 1 celkem)
Odpověď na: Odpověď č. 24165 v Jak jsme rozbili Jeep a dostali novou Kiu
Vaše informace: