Poplatek za vízum, naplánování schůzky na ambasádě

autor | 21.2.2014

Vízum USAPro získání jakéhokoliv víza musíte po vyplnění příslušné žádosti navštívit americké velvyslanectví a tam absolvovat schůzku s konzulárním úředníkem. Následující informace se netýkají bezvízového programu s registrací ESTA.

Pro vyřízení žádosti o vízum je potřeba provést 4 kroky:

  1. Vyplnit žádost o vízum (formulář DS-160)
  2. Zaplatit poplatek za vízum
  3. Naplánovat schůzku na ambasádě
  4. Absolvovat schůzku

Poplatek za vízum

S každou žádostí o vízum je spojen poplatek. U turistického víza to je 160 USD (aktuálně 3200 Kč). Tento poplatek musí být zaplacen ještě před naplánováním schůzky na ambasádě. Pozor na to, že tento poplatek je nevratný. Pokud se nakonec žádná schůzka nerealizuje nebo není vízum vydáno, poplatek vrácen nebude. Také se může stát, že budete muset zaplatit znovu, pokud se rozhodnete již dohodnutý termín schůzky změnit. Poplatek též nelze převést na jinou osobu. Před zaplacením se tedy ujistěte, že máte vše na pohovor připraveno.

Poplatek se hradí na stránkách ustraveldocs.com. Tam se musí nejprve každý žadatel o schůzku zaregistrovat. Je potřeba vyplnit základní informace – jméno, příjmení, údaje o pasu a typ žádosti. Následně je umožněno provést platbu.

Nejsnazší je zaplatit poplatek platební kartou. Transakce je provedena on-line a ihned si můžete objednat schůzku. Další možností je bankovní převod, ale musíte peníze převést na zahraniční účet a počkat, až peníze dorazí – to může trvat i několik dní.

Na platební bráně je avizována možnost použití platebních karet VISA a MasterCard (a některé další), ale vůbec žádnou kartu MasterCard nám to nevzalo. Zadařilo se až s kartou VISA. Nelze říci, zda se jednalo o dočasný nebo trvalý problém.

Naplánování pohovoru

Jakmile máte zaplaceno, lze přistoupit k naplánování pohovoru na ambasádě. Žádost se podává opět na stránkách ustraveldocs.com, kde jste se předtím registrovali pro zaplacení poplatku.

Pohovor lze naplánovat nejpozději den před do 12 hodin v poledne. Americká ambasáda úřaduje v pondělí až čtvrtek, v pátek nikoliv. Každý den mohou odbavit několik desítek lidí. Vzhledem k tomu, že drtivé většině lidí stačí bezvízový program s registrací ESTA, nemusíte mít obavy. Obvykle je na všechny termíny volno.

Jakmile si zarezervujete termín, obdržíte také potvrzení e-mailem. Termín lze dodatečně také změnit, ale není garantováno, že to půjde, a možná budete muset znovu zaplatit poplatek za vízum.

Pak následuje samotný pohovor na ambasádě.

Další informace hledejte na oficiálních stránkách o žádostech o vízum do USA.

Domů Fóra Poplatek za vízum, naplánování schůzky na ambasádě

  • Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 8 měsíci.
Zobrazeno 6 příspěvků - 1 až 6 (z 6 celkem)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3669 Odpovědět
    Barbora
    Host

    Pokud tomu tedy správně rozumím, lze se k pohovoru objednat až s odstupem několika dní po zaslání poplatku? Jaká je asi čekací doba na pohovor? Je reálné se objednat do týdne?
    Děkuji za radu

    #3670 Odpovědět
    Roman
    Správce

    Objednat na pohovor se lze okamžitě, není potřeba na nic čekat. Pokud jsou volné kapacity, pak se lze do 12. hodiny objednat již na následující den.

    #3671 Odpovědět
    Barbora
    Host

    A volné kapacity bývají pravděpodobné?
    Mám ještě několik dotazů. Kolik asi peněz bych měla mít, aby mi dali půlroční cestovní vízum?
    Já chápu, že tahle otázka nejde jednoznačně zodpovědět, ale třeba podle zkušenností. Kolik jste měli, když vám to nedali/dali? Nemám představu kolik na ambasádě počítají, že utratím měsíčně. Nejsou na to nějaké tabulky?
    Další věc, co bych potřebovala vědět, pokud jsem student, čím mohu asi tak ručit? Nemám vpodstatě nic, bydlím u rodičů. Myslíte, že je mohu něčím přesvědčit?
    Děkuji za rady!

    #3672 Odpovědět
    Roman
    Správce

    To vám nepovím kdy mají jaké volné kapacity. To se dozvíte na jejich stránkách.

    Podle naší zkušenosti a dalších diskuzí je minimum 50 tisíc Kč na měsíc – na základní ubytování, cestování a stravování.

    Přesvědčit je musíte hlavně dostatkem finančních prostředků a motivací vrátit se zpět do ČR.

    #17048 Odpovědět
    Petr
    Host

    Dobry den,

    planuji cestu do USA za ucelem sportu, momentalne ziju v Anglii. Je mozno po zaplaceni poplaku za zadost o vizum mit pohovor i na ambasade v Londyne?

    Dekuji

    #71078 Odpovědět
    Miya Tityk
    Host

    Chapu správně ze jak mile jsem si sjednává schůzku tak na další znovu musím platit 3200?

Zobrazeno 6 příspěvků - 1 až 6 (z 6 celkem)
Odpověď na: Odpověď č. 3671 v Poplatek za vízum, naplánování schůzky na ambasádě
Vaše informace: