New York City Fire Museum

autor | 2.10.2014

Fire Museum, New YorkMuzeum hasičů a hasičské techniky je jedno z nejnavštěvovanějších muzeí tohoto druhu v USA. Ročně jej navštíví přes 40 tisíc lidí, jak ze Spojených států, tak i z celého světa. Sbírka se chlubí nejvíce artefakty a to již od konce 18. století. Muzeum je zaměřeno na počátky profesionálních hasičů, dobrovolné hasiče, ale i nejmodernější techniku 21. století.

Muzeum bylo otevřeno v roce 1934 jako Fire College Museum v Long Islandu. V roce 1959 bylo přesunuto a od roku 1987, kdy bylo slavnostně otevřeno i s novými hasičskými vozy, působí na Manhattanu v ulici Spring Street v bývalé hasičské zbrojnici.

Stálá expozice nabízí staré artefakty, spisy, první hasičské pomůcky, jako jsou kbelíky, trubky, helmy, lucerny a také uniformy. Nebylo by to úplné americké muzeum, aby zde nebyla místnost věnovaná 9/11 memoriálu, zde najdete speciální sbírku věnovanou 343 členům NYPD, kteří zahynuli při teroristickém útoku na World Trade Center. Jedná se o dlaždice s fotkami a jmény všech těchto záchranářů.

Dále zde můžete nalézt sbírku věnující se hasičským přehlídkám v USA, zvané Firefighting on Parade. Hasiči jsou hrdí na svojí zbrojnici a techniku. Jednou za čas se setkají všechny sbory hasičů, naleští zbroj a uniformy a vyjdou do ulic, aby se pochlubili svojí technikou.

Ke stálým sbírkám patří samozřejmě ukázky strojů, uniforem, nástrojů a dalších vymožeností, od pradávných časů až po současnost.

Muzeum se nám velice líbilo, měli jsme na něj málo času, protože jsme měli nabytý den, ale i tak bylo zajímavé a poučné. Pokud budete mít v New Yorku čas, určitě se zde zastavte. Vstupné je $8 na osobu. Doporučujeme minimálně 1,5 hodiny.

Adresa: 278 Spring Street, New York, NY, 10013
Otevírací doba: PO – NE 10:00 – 17:00
Odkaz: www.nycfiremuseum.org

Tipy pro Vás – New York

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v New Yorku se slevou
  • New York City Pass – vstupy na několik největších atrakcí se slevou (např. Empire State Building, muzeum historie, socha svobody aj.)
  • New York Explorer Pass – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr z 50 položek, sleva až 45%
  • The New York Pass – 1 až 7-denní vstupenka na 80 atrakcí, lze zkombinovat s jízdenkou na vyhlídkové autobusy
  • Expedia – levné letenky, pronájem aut, ubytování a atrakce v New Yorku
  • HotelsCombined.com – ubytování v New Yorku, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com či Hotels.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

 

Domů Fóra New York City Fire Museum

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 1 rokem, 11 měsíci.
Odpověď na: New York City Fire Museum
Vaše informace: