Cape Cod, Massachusetts

autor | 12.8.2014

Cape Cod, MassachusettsCape Cod je nejvýchodnější částí státu Massachusetts. Je to poloostrov, který byl v roce 1914 přeťat kanálem, jenž výrazně zkrátil lodní cestu mezi Bostonem a New Yorkem. S pevninou je spojen dvěma mosty a železničním přejezdem. Cape Cod je tedy nyní ostrov.

Cape Cod byl objeven italským mořeplavcem v roce 1524. V 19. století se stal hojně navštěvovanou rekreační oblastí. I nyní je stále více oblíbený pro svůj klid, krásné a čisté pláže, a moc hezky vypadající městečka. Hlavně americká smetánka a celebrity se sem sjíždějí a tráví zde dovolenou. Je to také tím, že Cape Cod má velice mírné podzimy a teplo je zde daleko déle než ve vnitrozemí. Je to dáno Atlantským oceánem, který ho obklopuje. Ostrov má 17 majáků.

Byli jsme ubytováni ve West Yarmounth, moc pěkném a klidném městečku. Na pláž k moři jsme to měli 15 minut pěšky kolem výstavních domečků v typické filmové čtvrti.

Jeden den jsme si udělali výlet až na konec ostrova. Byli jsme zklamaní, že za všechny pláže se platí. Ceny se pohybují kolem $22 za auto. My jsme se však chtěli jen pokochat a hned zase jet, takže by se nám poplatek absolutně nevyplatil. Našli jsme jen 2 neplacené pláže, Paines Creek a Mill Creek. Další věc je, že zde najdete jen velmi málo fastfoodů. Většinou jsme nacházeli místní restaurace, ve kterých bylo menu drahé.

Abychom jen nehanili, až na náš malý výlet se nám na Cape Codu velice líbilo. Kousek od našeho ubytování byl čínský bufet, kde jste se za 150 Kč na osobu najedli k prasknutí. Nikam jinam jsme vlastně ani nešli. Výběr jídel byl veliký.

Cape Cod je ideálním místem pro relaxaci a odpočinek po náročných dnech. Skvěle jsme si zde odpočinuli a nechtělo se nám odtud pryč. Pokud budete mít někdy cestu do Bostonu, určitě se zde zastavte.

O ostrov je velký zájem zejména na víkendy, během nichž je ubytování výrazně dražší, proto jsme zde schválně byli od pondělí do pátku, kdy byly ceny normální. Při našem pátečním odjezdu jsme v protisměru viděli velké kolony aut, lidé jeli na „chalupy“.

Místa k návštěvě:

  • Určitě navštivte Provincetown. Uprostřed města je vyhlídková věž. Kolem města je spousta pěších a cyklistických stezek. My jsme se prošli po Beach Forest Trail.
  • Pláž Paines Creek, jedna z pláží, kterou jsme našli bez poplatku. Pořídili jsme zde moc pěkné fotky a nebylo tam moc lidí.
  • Mill Creek, pláž kousek od našeho ubytování. Také zdarma. Musíte přejít přes malý most, abyste se na ní dostali. Lidí je zde málo a panorámata jsou krásná.
  • Old Silver Beach, placená pláž. My jsme však zaparkovali u jednoho hotelu. Byli jsme na pláži asi půl hodiny a nikdo si nás naštěstí nevšiml. Fronty na pláž byly obrovské. Někteří si při čekání rozbalili židle a slunili se na silnici :-). Pláž je malá, ale moc hezká. Písek je bílý a je zde čisto. Ale lidí bylo moc.

Tipy pro Vás – Boston

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Bostonu a okolí lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • Boston CityPASS – vstupy na největší atrakce se slevou (akvárium, muzeum vědy, vyhlídka Skywalk a další)
  • Go Boston Card – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr z 51 položek (např. akvárium, vyhlídková doprava, muzeum vědy, zoo, muzea a mnoho dalších), sleva až 55%
  • HotelsCombined.com – ubytování v Bostonu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Cape Cod, Massachusetts

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 2 roky, 11 měsíci.
Odpověď na: Cape Cod, Massachusetts
Vaše informace: