Washington Monument

autor | 21.7.2014

Washington MonumentWashingtonský monument je vysoký bílý obelisk, stojící uprostřed National Mallu v centru Washingtonu, dokončený v roce 1884 na počest George Washingtona.

Stavba započala již v roce 1848, ale po postavení jedné třetiny byla zejména kvůli nedostatku financí a probíhající občanské válce zastavena. Zajímavé je, že pro zbytek stavby byl zvolen jiný postup, a tak si snadno všimnete, že asi do třetiny má obelisk světlejší barvu kamene než trochu tmavší zbytek. V době oficiálního dokončení to byla nejvyšší stavba na světě. O pár let později jej předběhla Eiffelova věž v Paříži.

V letech 2011 až 2014  byl monument nepřístupný, protože byl poškozen zemětřesení a musel projít opravami. Znovu zpřístupněn veřejnosti byl v květnu tohoto roku, a tak jsme měli docela štěstí, že jsme měli možnost se na něj podívat.

Návštěva monumentu

Vstupenky na vrchol obelisku jsou zdarma, ale je jich omezené množství. Také je možnost jejich zakoupení, ale to jsme blíže nezkoumali, obvykle jsou vyprodané několik měsíců předem. Zdarma je lze získat jen stejný den dopoledne, musíte si vystát frontu. Rozdávají se od 8:30, každý jich může dostat nejvýše 6 kusů. Oficiálně doporučují jít si do fronty stoupnout 2 hodiny před otevřením, aby se na vás dostalo. Pro vstupenky je potřeba jít k zadní straně nedalekého návštěvnického centra, nikoliv přímo k obelisku.

Poté, co absolvujete bezpečnostní prohlídku, vyveze vás výtah až nahoru. Zde jsou trochu stísněné prostory a malá okna, uvidíte však celý Washington jak na dlani. Zajímavé jsou také staré fotografie, které vám ukáží ten samý výhled v minulosti. Zjistíte, že namísto velkého prostranství National Mallu zde byly továrny. Samozřejmě zde nádherně uvidíte White House, U.S. Capitol, Lincoln Memorial a před ním reflection pool, v dáli zahlédnete Pentagon, letiště Ronalda Reagana a mnoho dalšího.

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Washington Monument

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 6 měsíci.
Odpověď na: Washington Monument
Vaše informace: