Ronald Reagan Airport, Washington

autor | 23.7.2014

Ronald Reagan Washington National AirportRonald Reagan Washington National Airport je menší letiště kousek od centra Washingtonu. Není to mezinárodní letiště, odbavují se zde pouze národní lety. Pro mezinárodní lety je určeno Dulles International Airport, které je však od Washingtonu docela daleko – hodinu jízdy autobusem.

Na letiště Ronalda Reagana jede přímo metro, my jsme si tam byli na týden zapůjčit auto, abychom se dostali z Washingtonu, přes Philadelphii až do New Yorku.

Letiště je zajímavé svou polohou. Je hned vedle budovy Pentagonu a navíc osa přistávací dráhy vede na sever téměř přímo prostředkem areálu Bílého domu. Proto vás nesmí překvapit, že si letadla nalétávají na přistání velmi blízko těchto a dalších klíčových vládních budov, což může někoho po událostech z roku 2001 hodně překvapit. Budeme předpokládat, že jsou všichni piloti prověřeni. Asi je lepší to riskovat, jinak by museli letiště zavřít a to by stálo mnoho peněz.

Letadla však nemohou létat kolem Bílého domu. Musí jej obletět, jenže pak už jim nezbývá moc času na to, aby se srovnaly do osy dráhy. Přelétají nad Lincoln Memorial a pak musí udělat prudkou zatáčku vpravo a rychle se srovnat jen pár sekund před dosednutím.

To vše lze nádherně sledovat z Gravelly Point Park, který je těsně před letištěm. Letadla vám zde přelétají neuvěřitelně nízko nad hlavou. Současně velmi dobře vidíte, jak předtím prudce zatáčí a snaží se srovnat do osy dráhy. Každé letadlo to dělá různě a občas to vypadá napínavě, když se pár sekund před dosednutím ještě rychle srovnávají. U parku je bezplatné parkování, a tak si tam klidně můžete udělat piknik s rodinou a sledovat co se kolem děje. Hezky jsou vidět také letadla čekající na start a samotné starty.

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Ronald Reagan Airport, Washington

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 9 roky, 8 měsíci.
Odpověď na: Ronald Reagan Airport, Washington
Vaše informace: