Přísnější kontroly elektronických zařízení před letem do USA

autor | 7.7.2014

McCarran International AirportAmerická agentura TSA (Transportation Security Administration, česky Úřad pro bezpečnost v dopravě) v tiskové zprávě ze dne 6. července 2014 oznámila, že zpřísní kontroly na letištích u přímých letů do Spojených států.

Každé elektronické zařízení (notebook, mobilní telefon, tablet, fotoaparáty, kamery MP3 přehrávače atd.) prochází kontrolou ve skenovacím zařízení jako všechna ostatní zavazadla. Obvykle jste požádáni, abyste taková zařízení ze zavazadel vyndali a dali na pás samostatně.

Nově je možné, že budete vyzváni, abyste předvedli funkčnost jakéhokoliv zařízení. Existují totiž obavy, že se může někdo pokusit na palubu letadla propašovat bombu, která bude vyrobena pouze z plastových komponent a nebude dobře detekovatelná. A zřejmě může být takové zařízení pašováno uvnitř jiného zařízení, které se bude tvářit jako elektronické.

Když tedy budete vyzváni, musíte zařízení zapnout a ukázat, že funguje. Týká se to všeho co si s sebou berete na palubu. Pokud se tak nestane, zřejmě budete podrobeni dalšímu zkoumání nebo vám může být i takové zařízení zabaveno či nebudete do letadla vůbec vpuštěni. Proto je také velmi důležité, abyste měli vše nabité. Pokud budete mít třeba mobilní telefon vybitý, a tak nebude možné jej spustit, nedovolí vám jej na palubu letadla vzít a asi o něj přijdete.

Možná to někomu přijde jako buzerace, ale pokud nemáte co skrývat, je to plus i pro vaši bezpečnost. V každém případě se nezapomeňte na letiště dostavit raději několik hodin před letem do USA. Raději dříve a pak dlouho čekat než později a nechat si kvůli komplikacím během odbavení letadlo uletět.

Další informace:

Domů Fóra Přísnější kontroly elektronických zařízení před letem do USA

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 9 roky, 9 měsíci.
Odpověď na: Přísnější kontroly elektronických zařízení před letem do USA
Vaše informace: