Montauk Point, Long Island

autor | 31.7.2014

Montauk Point Lighthouse

Long Island je ostrov ve státě New York, jeho západní část spadá pod město New York City, leží zde městské čtvrti Brooklyn a Queens. Ostrov se táhne 118 mil (190 km) daleko na východ, je nejdelší a největší v USA.

Suffolk County je oblast ve východní části Long Islandu. Newyorská smetánka zde má své „chalupy“, zejména v okolí měst East Hampton a South Hampton. Nemohli jsme si nechat ujít výhled na luxusní domy a krásné pláže.

Dojeli jsme až na samý konec, k majáku Montauk Point Lighthouse. Cesta nám zabrala něco kolem 2 hodin. Do východní části ostrova vede jen jedna obyčejná silnice (nikoliv dálnice), a tak se zde hlavně o víkendu tvoří několikakilometrové kolony v obou směrech. Ti boháči by si mohli zaplatit nějakou dálnici. Bylo vtipné v kolonách potkávat luxusní auta a limuzíny.

Schválně jsme projížděli vedlejšími uličkami, kde má svá sídla smetánka z New Yorku, některé domy byly vážně obrovské, ale většina z nich má pro ochranu obrostlé ploty, a tak toho moc neuvidíte.

Montauk Point Lighthouse

Moc pěkný maják. Je 4. nejstarší dosud fungující maják v USA. Byl postaven v roce 1796 a jeho viditelnost je až 31 kilometrů, záblesk světla každých 5 sekund. Pokud si chcete maják prohlédnout detailně, můžete se za $9 na osobu dostat do malého muzea v něm a také vystoupat na věž a pokochat se krásný výhledem na útesy. U majáku je prý jedna z nejkrásnějších pláží USA. Je pravda, že byla krásná a s majákem v zátiší jsou fotky úžasné.

Main Beach a Coopers Beach

Podle ankety z minulých roků prý jedny z nejkrásnější pláží Ameriky. Coopers Beach byla dokonce v roce 2010 první na tomto žebříčku a Main Beach v roce 2013. My si však dovolujeme nesouhlasit. Ano je pravda, že pláže jsou pěkné, ale že by byly nejkrásnější, o tom pochybujeme. Viděli jsme po celé Americe hodně hezkých pláží a ještě jich pár uvidíme, ale třeba na bělostnou pláž Miami Beach a nebo na Coronado Beach v San Diegu rozhodně nemají. Jsou velice drahé, za auto se platí až $25. My jsme naštěstí přijeli odpoledne a za ne příliš dobrého počasí, takže jsme nic neplatili.

Domů Fóra Montauk Point, Long Island

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 1 rokem, 9 měsíci.
Odpověď na: Montauk Point, Long Island
Vaše informace: