Arlington National Cemetery

autor | 7.7.2014

Arlington National CemeteryBěhem oslav Dne nezávislosti jsme měli pár hodin čas, a tak jsme se vydali na průzkum historického hřbitova a památníku, věnovaný námořníkům padlým za války od roku 1775. Arlingtonský hřbitov a Marine Corps War Memorial jsou velice blízko sebe. Dostanete se sem v pohodě metrem až do stanice Arlington Cemetery nebo přes most kolem Lincolnova památníku.

Marine Corps War Memorial

Památník je věnovaný všem námořníkům padlým za války od roku 1775. Tvoří jej sochy 6 vojáků vztyčujících americkou vlajku během bitvy o Iwo Jima (japonský ostrov), která se odehrála za II. světové války. Šlo o nejkrvavější bitvu tichomoří. Američané podcenili japonské válečníky a o ostrov se sopkou bojovali měsíc. Po došlém jídle, pití a munici Japonci ukončili boje sebevražedným útokem na americké piloty a letištní personál. Po dobití 23. února 1945 pořídil fotograf Joe Rosenthal jednu z nejslavnějších fotografií celé války. Ta pak byla inspirací pro památník.

Velice nás překvapila velikost památníku. Čekali jsme mnohem menší. Z památníku a hlavně z parku kolem něj je nádherný výhled na Washington. Měli jsme krásné počasí, a tak náš výhled byl opravdu skvělý. V dáli uvidíte Capitol, Monument Washington a Lincoln Memorial. Ideální místo pro piknik. Bylo zde velké množství lidí čekajících na večer na velký ohňostroj při příležitosti Dne nezávislosti.

Arlington Cemetery

Arlington Cemetery je národní vojenský hřbitov. Jeho rozloha čítá 253 hektarů. Hřbitov je od dubna 2014 zapsán do registru historických míst. Původně byl panstvím armádního důstojníka Roberta E. Leeho, ten ho věnoval státu. Když byla občanská válka u Washingtonu D.C., zemřelo zde mnoho vojáků a kapacita washingtonského a virginského hřbitova nestačila. Vláda rozhodla, že z pozemku Roberta E. Leeho udělá hřbitov. Pozemek měl totiž velice dobré místo – na kopci bez záplav s výhledem na Washington, D.C.

Pohřbení na Arlington Cemetery podléhá velice přísným předpisům. Samozřejmostí je účastnit se jakékoliv války za vlast. Voják nesmí být odsouzen za trestní čin doživotím.

Určitě zde navštivte 3 největší lákadla – hrob rodiny Kennedy, The Tomb of the Unknown Soldier (hrob neznámého vojína) s výměnou stráží a Arlington Memorial Amfiteátr (slavnostní ceremonie, pohřby slavných vojáků).

Arlingtonský hřbitov se nám moc líbil. Atmosféra zde byla pokojná a uctivá. U hrobu rodiny Kennedyů plaje tzv. věčný oheň. Hrob neznámého vojína je hlídán čestnou stráží. Pokud budete mít štěstí, tak jako my, uvidíte výměnu stráží s celou ceremonií. Od hrobu je opět pěkný výhled na Washington.

Tipy pro Vás – Washington, D.C.

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce ve Washingtonu, D.C. se slevou
  • HotelsCombined.com – ubytování ve Washingtonu, D.C., srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

 

Domů Fóra Arlington National Cemetery

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 8 měsíci, 2 týdny.
Odpověď na: Arlington National Cemetery
Vaše informace: