Annapolis, Maryland

autor | 2.7.2014

AnnapolisAnnapolis je malebné hlavní město státu Maryland. Nachází se u zátoky Chesapeake Bay, která patří k Atlantskému oceánu. Město bylo založeno v roce 1649. V 18. století bylo uznávané jako bohaté a kultivované.

V roce 1873 se Annapolis stalo dočasně hlavním městem celých Spojených států. Je tedy první mírové hlavní město USA. Toto období však trvalo jen rok. Během tohoto období byl požádán Annapoliský truhlář John Shaw, aby vytvořil americkou vlajku. Byla úplně jiná než doposud vytvořené vlajky. Tato vlajka nyní visí v rotundě State House v Annapolis. Bohužel když jsme tam byli my, vlajka tam nevisela.

Zajímavosti

Maryland State House – Historicky velice ceněná budova. Byla postavena v letech 1772 – 1779. Je to nejstarší legislativně sloužící budova ve Spojených státech. V roce 1873 se na půl roku stala U.S. Capitolem.

Určitě zajděte dovnitř. Po běžné bezpečností kontrole na vás čeká jeden z nejkrásnějších státních domů. Sloupy a zdi jsou celé z mramoru a hlavní hala vypadá úchvatně. Akorát se nám nelíbili odpadkové koše, které byly vedle senátních stolů jako pěst na oko. Docela nám kazily fotografie.

State Cir – Náměstí v centru Annapolis. Nádherné domečky kolem celého náměstí, jen utvrzovaly historickou atmosféru. Opravdu se nám zde moc líbilo. Atmosféru podtrhoval muzikant na kytaru a rozkvetlé květiny a stromy.

Jonas Green Park – Prošli jsme se kolem pobřeží, nejhezčí pohled na celé město je z mostu hned nad parkem. Park je moc pěkný a udržovaný.

Maryland World War II. Memorial – Památník II. světové války. Velice hezký a udržovaný. Je odtud vidět na Annapolis.

Chtěli jsme ještě zajet na South Beach, abychom udělali pár fotek Checapeak Bay Bridge. Bohužel je tato oblast národním parkem, a tak se za vstup platí $5, to se nám na tu chvilku nechtělo dávat. Pokud byste se chtěli projet po již zmiňovaném mostě, tak cena je $6.

Annapolis na nás působilo velice mile a historicky. Určitě stojí za vidění náměstí a State House. Další atrakce jsme nezkoumali. Ale pokud budete mít cestu do Washingtonu DC, udělejte si malý výlet, jako my, vzdálenost je jen 50 km.

Domů Fóra Annapolis, Maryland

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 2 týdny, 4 dny.
Odpověď na: Annapolis, Maryland
Vaše informace: