Sequoia National Park

autor | 4.6.2014

Sequoia National ParkJeden z nejznámějších a nejkrásnějších amerických národních parků, to je Sequoia National Park, založený v roce 1890.

Hlavní místní atrakcí jsou obrovské a velice staré sekvoje. Nejstarším z nich je neuvěřitelných 3700 let a stále žijí.  Tyto stromy naleznete v USA pouze zde, v Kalifornii a jižním Oregonu. V Evropě jsou okrasně vysazeny, nedorůstají však zdaleka takových výšek. Kromě obřích sekvojí je v národním parku také nejvyšší kontinentální (což znamená bez Havaje a Aljašky) hora spojených států Mount Whitney, tyčí se 4421 m. n. m. . Sequoia National sousedí s dalším národním parkem – Kings Canyon. Bohužel k němu jsme se z časových důvodů nedostali. V parku platí tzv. America Beautiful pass, bez něj stojí vstup $20 za auto.

Na tento park si vyhraďte celý den, ať už pojedete od jakéhokoliv většího města (San Francisco, Los Angeles nebo jako my z Morro Bay a okolní přístavní městečka), trvá cesta tam i zpátky minimálně 5 hodin. Naplánujte si také roční období, ve kterém sem zavítáte. V zimní části roku jsou některá zajímavá místa uzavřena a otevírají se až koncem května.

Co nesmíte v Sequoia National Parku minout?

  • Moro Rock – skála tyčící se nad parkem, nádherný výhled. Po zdolání nespočet serpentin přijedete k této krásné hoře. Na vrchol se dostanete po schodišti, jež bylo slavnostně otevřeno v roce 1930. Schodů je dohromady 400, a pokud máte stejně mizernou fyzičku jako my, dá vám výstup velice zabrat, ale nejenom my jsme nahoře čekali na plíce, které se zasekly někde v půlce :-). Výhled však stál za to. Nádherný pohled na přehradu, celý Sequoia Park, na druhé straně ohromné pohoří Great Western Divide. Moro Rock je uzavřena v zimní sezoně a nedoporučuje se vstup při hrozících bouřích. Někteří psali, že pohled je zklamání, protože zde bývají často mlhy, my jsme naštěstí měli viditelnost dobrou.
  • Tunnel Log – Spadlý strom přes cestu. Šikovní Američané z něj vytvořili atrakci. Vysekali do něj obří díru a unikátní fotka s vaším autem je na světě. Strom měří 84 metrů a v průměru má 21 metrů. Kolem je několik krásných sekvojí, po cestě na hlavní silnici se zastavte ještě u spadlého stromu, jehož kořeny jsou otočené směrem k silnici.
  • Shermam Tree Trail – Pohodová pěší stezka vedoucí až ke králi stromů. General Sherman – jeden z největších stromů na světě. Sice jsou na světě i větší a starší stromy, ale General je největší žijící strom. Je největší objemem dřeva, ale není nejvyšší. Jeho spodní část kmene stále přibývá na objemu. Upřímně jsme podle popisu a chvály čekali mnohem větší strom, ale i tak byl krásný.

Další větší zastávky jsme bohužel nestihli. Pokračovali jsme dál do San José, které bylo vzdáleno ještě více než 3 hodiny. Po cestě jsme na různých odpočívadlech ještě vyfotili pár sekvojí.

Celkový dojem z návštěvy parku je velice dobrý. Klid, čistý vzduch a pohoda byla cítit všude kolem. Park je veliký, takže pojme velkou spoustu lidí a jen u Generala bylo hodně lidí, jinak jsme všude byli skoro sami. Jaro je v plném proudu, a tak zde kvetlo spoustu květin, ptáčkové zpívali a z lesa se linula vůně dřeva a smůly. Nádherná atmosféra.

Otevírací doba: Otevřeno 24 hodin denně, s výjimkou některých atrakcí mimo letní sezónu
Odkaz: www.nps.gov/seki/index.htmwww.visitsequoia.com

Domů Fóra Sequoia National Park

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 3 měsíci, 1 týdnem.
Odpověď na: Sequoia National Park
Vaše informace: