San Francisco Embarcadero, Pier 39

autor | 17.6.2014

Pier 39Embarcadero je ulice vedoucí podél východního nábřeží v San Franciscu. Název je odvozen od španělského slova, které znamená „být vpuštěn“.

Od roku 2002 bylo Embarcadero přidáno do registru historických míst. Je zde více než 15 mol. Jsou označeny lichým číslem a nejznámější z nich je 1, 33 a 39.

Embarcadero tvoří krásnou promenádu. Pokud začnete na Pier 1, tak se k hlavnímu Pieru 39 dostanete zhruba za 30 minut klidné chůze. Uprostřed Embarcadera jezdí historická tramvaj, jednosměrná cesta stojí $2.

  • Pier 1 – slouží jako terminál pro trajekty. Budova má věž s hodinami, které každou čtvrt hodinu hrají. Naproti je pěkný park, ve kterém jsou vystaveny umělecké sochy.
  • Pier 7 – dlouhé molo plné květin, laviček a klidu. Na konci mola si můžete zachytat ryby nebo se pobavit s místními rybáři. Moc hezký pohled na Downtown SF.
  • Pier 33 – stanoviště agentury Alcatraz Cruises. Odtud jsme my vyrazili na slavný Alcatraz.

Pier 39 je nejznámější molo v San Franciscu, plné atrakcí pro malé i velké. Hlavní lákadlo je 7D kino a lachtani. Naleznete zde také plno obchůdků se suvenýry, restaurace, pouliční zábavy (my jsme viděli vystoupení amatérského kouzelníka) a akvárium. Hezký je také dvoupatrový kolotoč uprostřed Pieru.

Pokud dojdete až na konec mola, naskytne se vám výhled na Golden Gate Bridge a Alcatraz. My jsme bohužel neměli štěstí, celé okolí bylo zahalené do mlhy, ale i to mělo své kouzlo. Doporučuje se takovéto výhledy plánovat na odpolední hodiny, kdy mlha většinou zmizí. Vlevo od již zmiňovaného kolotoče je zátoka s lachtany.

7D kino, které jsme si nemohli nechat ujít, stojí $10 za film. Dostanete klasické 3D brýle, ale hlavní novinka je laserová pistole. Ocitnete se vlastně v počítačové hře, akorát že v kině a ve 3D. My jsme bojovali proti pirátů. Ale ať jsme počítali jak jsme chtěli, k 7D efektu jsme se nedopočítali :-). Pokud jste někdy byli v 5D kině, je to o moc lepší zážitek. Chtělo by to více efektů, ani voda nás neostříkala.

Embarcadero určitě stojí za vidění. Je to záruka moc pěkně stráveného dne. Na své si přijdou rodiče s dětmi, mladé páry i zkušení cestovatelé.

Tipy pro Vás – San Francisco

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v San Franciscu se slevou
  • Pokud trávíte v San Franciscu a okolí několik dní, lze si zakoupit 1-denní Go San Francisco Card nebo San Francisco Card City Pass, které zahrnují vstupy na více než 30 atrakcí a další slevy.
  • HotelsCombined.com – ubytování v San Franciscu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra San Francisco Embarcadero, Pier 39

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 1 rokem, 7 měsíci.
Odpověď na: San Francisco Embarcadero, Pier 39
Vaše informace: