Niagarské vodopády v Kanadě

autor | 19.6.2014

Niagara Falls, KanadaZákladní informace o Niagarských vodopádech jsme psali ve článku Niagara Falls v USA. Pokud chcete být vodopádům blízko a sáhnout si na ně, je lepší Niagara Falls State Park v USA.

Pokud však chcete vidět vodopády celkově zepředu, je potřeba je sledovat z kanadské strany. Buď tedy pobýváte v Kanadě nebo přejedete po mostě Rainbow Bridge do Kanady a pak zase zpět (popisovali jsme ve článku Výlet z USA do Kanady a zpět).

Na kanadském nábřeží lze vodopády krásně sledovat např. z Queen Victoria Park. Večer jsou navíc vodopády osvětleny duhovými barvami a v pátek a neděli můžete jako bonus sledovat ohňostroj.

Pokud vám nestačí nábřeží, je několik možností jak vše sledovat z výšky. My jsme zvolili Skylon Tower, což je vysoká věž patřící ke kasinu. Výtahem během 50 sekund vyjedete do výšky 236 metrů a pak se vám otevře nádherný výhled široko daleko. Zde pořídíte ty nejúchvatnější fotky všech vodopádů. Pokud máte přebytek peněz, můžete se tam draze najíst, pak byste měli výhled zdarma. Jinak obyčejné vstupné je $13 na osobu. Nejprve si však v budově najděte místo s reklamními prospekty, tam letáček na observation deck a hned budete mít u pokladny slevu $2 na osobu.

V Kanadě se také dostanete přímo k vodopádu Horseshoe Falls ve tvaru podkovy, hranice mezi USA a Kanadou jde totiž jeho prostředkem. Je úchvatné sledovat, jak se obrovská masa vody náhle propadá a řítí se do hluboké propasti. Také dostanete spršku vodou. Nad podkovou se stále vznáší mlžný opar z kapek vody, která je proudem vyvržena do vzduchu. Tento opar je vidět z mnohakilometrové dálky. Lodě s turisty (jezdí z obou stran hranice) jedou až do tohoto oparu a pak se nechají proudem vody strhnout zpět.

Tipy pro Vás – Buffalo, Niagara Falls

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Buffalu a okolí lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Buffalu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Niagarské vodopády v Kanadě

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 1 rokem, 5 měsíci.
Odpověď na: Niagarské vodopády v Kanadě
Vaše informace: