General Motors Renaissance Center, Detroit

autor | 22.6.2014

General Motors Renaissance Center, DetroitGM Renaissance Center je skupina mrakodrapů v centru města Detroit, ve kterých má ředitelství automobilová společnost General Motors. Kromě toho zde naleznete banky, hotely, restaurace, multikino, obchody, kluby a další. Prostřední mrakodrap (73 poschodí) je údajně nejvyšší hotelová budova na západní polokouli, je zde hotel Marriott (téměř 1300 hotelových pokojů). Pět hlavních budov má společný suterén, kde dominují předváděcí prostory aut.

V této výstavní části naleznete desítky automobilů, od menších úsporných aut až po typické americké žravé rodinné kolosy (typu Chevrolet Tahoe). Nejedná se o historii, ale o aktuálně vyráběné a nabízené vozy. Do mnoha z nich si můžete vlézt, pracovník vám poskytne informace a zodpoví dotazy. Asi byste si mohli vůz rovnou i objednat. Naleznete zde množství značek aut, které spadají pod GM, např. Cadillac, Chevrolet, GMC, Opel, Vauxhall.

O vybudování tohoto komplexu rozhodl Henry Ford, ředitel Ford Motor Company, v roce 1971. Chtěl tím mimo jiné vytvořit mnoho nových pracovních míst a přilákat zaměstnance z předměstí Detroitu do centra města. Jeho odkaz můžete najít v Henry Ford Museum. V roce 1996 komplex koupila společnost GM.

Z části původních venkovních prostor a parkoviště byla v roce 2004 vytvořena Wintergarden, tedy zimní zahrada. Je to obrovské prosklené atrium s posezením, obchody a restauracemi. Odsud máte krásný výhled na nábřeží a přes řeku vidíte Kanadu a její město Windsor ve státě Ontario. Nábřeží je krásně zrekonstruované, konají se zde různé festivaly a slavnosti.

Přímo vedle komplexu je konec hraničního tunelu pod řekou Detroit River mezi USA a Kanadou. Tím my jsme nejeli, hranice jsme překročili po mostě u města Sarnia severně od Detroitu.

Každý den se zdarma ve 12 hodin a ve 14 hodin konají hodinové prohlídky budov. Milá průvodkyně nám vyprávěla o historii firmy, budovy i Detroitu. Třešničkou na dortu je poté výhled ze 73. patra nejvyšší budovy.

Oficiální stránky: GM Renaissance Center (gmrencen.com)

Tipy pro Vás – Detroit

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • HotelsCombined.com – ubytování v Detroitu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra General Motors Renaissance Center, Detroit

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 9 roky, 10 měsíci.
Odpověď na: General Motors Renaissance Center, Detroit
Vaše informace: