Point Loma – Cabrillo National Monument, San Diego

autor | 21.5.2014

IMG_4557Point Loma je přímořský poloostrov na západě San Diega. Je také nazýván začátkem Kalifornie. První evropská expedice kotvila právě v této oblasti. Na poloostrově se také nachází hlavní vojenské základny, krásný národní hřbitov (s výhledem na celé San Diego), národní přírodní park Cabrillo a univerzita.

Celý národní park Cabrillo je součástí vojenské základny. Proto jsou některé části nepřístupné. Vstup je $5 za auto, ale pokud máte America the Beautiful pass, vstup je zdarma. Hlavní brána do parku se zavírá v 17 hodin. Naplánujte si návštěvu tak, abyste měli dostatek času. My jsme zde dohromady strávili asi 4 hodiny. Pobřeží na západní straně parku je otevřeno jen do 16:30, doporučujeme vzít si deku a pozorovat burácející vlny a úchvatná skaliska.

Návštěvnické centrum je klasické jako všude jinde, ovšem pohled z terasy za ním je neopakovatelný. Celé San Diego máte na dlani. Moře, mrakodrapy, vojenskou základnu námořnictva (ze které pravidelně startují vrtulníky, stíhačky a obrovská dopravní letadla) a přístavy. Škoda, že je park otevřen jen do 17 hodin, byl by zde úchvatný západ slunce. Měli jsme zde také kamarádku, veverku Barku :-), ochotně pózovala a čekala na nějaký pamlsek. Od návštěvnického centra je to co by kamenem dohodil ke krásnému starému majáku. Je stále v provozu, slouží také jako muzeum.

Adresa: 1800 Cabrillo Memorial Dr. San Diego
Otevírací doba: PO – NE 9:00 – 17:00
Odkaz: www.nps.gov/cabr/index.htm

Tipy pro Vás – San Diego

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • TrustedTours.com – množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v San Diegu se slevou
  • Go Card San Diego – kombinovaná vstupenka na atrakce, do muzeí a na výlety, na výběr ze 44 položek (např. LEGOLAND, San Diego Zoo, Safari, lodní plavby, letadlová loď Midway a mnoho dalších), sleva až 55%
  • HotelsCombined.com – ubytování v San Diegu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Point Loma – Cabrillo National Monument, San Diego

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 1 rokem, 5 měsíci.
Odpověď na: Point Loma – Cabrillo National Monument, San Diego
Vaše informace: