Monument Valley

autor | 14.4.2014

Monument ValleyMonument Valley se rozprostírá v indiánské rezervaci zvané Navajo Tribal Park na hranicích států Utah a Arizona. Jde o území Navažské autonomní oblasti, které je nejlépe zpřístupněno ze silnice číslo 163. Vzhledem k tomu, že se celá oblast nachází v Navajo rezervaci, platí zde zvláštní předpisy.

Monument Valley byl kdysi plochou plání. V průběhu milionů let se díky vodě a větru nahlodala struktura červeného pískovce a vytvořilo se toto nádherné panorama. Údolí to ve skutečnosti není.

Toto místo nejvíce charakterizuje divoký západ. Natáčeli se zde westernové filmy, ale také například Forrest Gump.

Poplatek za vjezd autem je $10. Nejprve zajeďte do návštěvnického centra, kde se dají pořídit suvenýry a hlavně krásné pohledy. Na terase centra se dají pořídit krásné fotky Monumentů a je zde vidět široko daleko.

Následně lze autem absolvovat okružní jízdu mezi monumenty. Cesta je dlouhá asi 17 mil. My jsme jí jeli asi 2,5 hodiny. Cesta je prašná, plná kamenů, hrbolů, výmolů a zatáček. Doporučujeme terénní auto, s běžnými auty se tam odvážlivci také vydali, velmi pomalou a opatrnou jízdou to lze absolvovat. Na některých úsecích byla cesta opravdu hrozná. Ovšem ten pohled a fotografie za to určitě stály! Krásné fotky, plné barev a nádherných scenérií, to naleznete jen zde. Některé fotky jsou tak neuvěřitelné, že vypadají jako plakáty. Doporučujeme toto místo navštívit a pokochat se neuvěřitelným přírodním dílem. Otevírací doba je jen do 17 hodin, týká se to však jen příjezdu a trase pro auta, západ slunce určitě uvidíte.

Adresa: Indn Route 42, Oljato-Monument Valley, UT 84536, USA
Otevírací doba: Po – Ne 8:00 – 17:00 zimní měsíce, Po – Ne 7:00 – 20:00 letní měsíce
Odkaz: www.navajonationparks.org/htm/monumentvalley.htm

Domů Fóra Monument Valley

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 8 měsíci.
Odpověď na: Monument Valley
Vaše informace: