Czech Center Museum Houston

autor | 5.4.2014

The Czech Center museum

V Houstonu se nachází české centrum a muzeum, což je čistě dobrovolnická organizace potomků Čechů, žijících v Texasu. Cílem je především ostatním představit Českou republiku a její historii a udržovat komunitu Čechů pohromadě.

Přivítala nás velice příjemná mladá paní, a když se dozvěděla, že jsme z ČR, hned nám zavolala paní ředitelku. Starší velice elegantní dáma nás docela dobrou češtinou přivítala a pověděla nám vše o historii muzea a o svojí rodině. Její tatínek byl Čech, maminka ze severní Evropy. Muzeum se nám líbilo, ale chybělo nám zde více o historii a současnosti ČR a více zajímavostí.

Jsou zde vystaveny moravské kroje, obrazy A. Muchy a hlavně je zde plno českého křišťálu a porcelánu. Opravdu typické vázičky a nádobí, které máme všichni doma, tedy naše babičky určitě ;-). Expozice hraček a starých knih byla také velice zajímavá. Muzeum je rozděleno do 3 pater a je zde možno pořádat oslavy nebo svatby.  Dalo by se toho spoustu změnit, ale paní průvodkyně říkala, že zde dělají všechno dobrovolně a sehnat peníze není vůbec jednoduché. Místní české přistěhovalce tato komunita moc nezajímá. Je to škoda, dalo by se vymyslet a doplnit spoustu věci. Vždyť ČR není jen o porcelánu a moravských krojích :-).

Vstupné je $6 za osobu, my jsme ještě vyfasovali spoustu brožurek a pohled. Velice milé jednání obou dam nás moc potěšilo :-).

Adresa: 4920 San Jacinto v Wichita, Houston
Otevírací doba: PO – SO 10:00 – 16:00
Odkaz: www.czechcenter.org

Tipy pro Vás – Houston, Texas

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Houston CityPASS – vstupy na atrakce se slevou (Space Center Houston, akvárium, muzeum přírodních věd, ZOO a další)
  • HotelsCombined.com – ubytování v Houstonu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra Czech Center Museum Houston

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 1 rokem, 3 měsíci.
Odpověď na: Czech Center Museum Houston
Vaše informace: